Sedat Peker'in rüşvet iddiaları yargıya taşınıyor

Sedat Peker'in rüşvet iddiaları yargıya taşınıyor

Konuyla ilgili CHP ve HKP bugün suç duyurusunda bulunacak. Gelecek Partisi ise iktidarın değişmesi durumunda “temiz eller operasyonu” yapılacağını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, bugün iddialarla ilgili savcılığa başvuracaklarını belirterek “Ankara Adliyesi’nde başvurumuzu yapacağız. Savcılar resen harekete geçemediği için” ifadesini kullandı. 

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ise iktidarın değişmesi durumunda “temiz eller operasyonu” yapılacağını söyledi. Özdağ, “Sedat Peker’in söyledikleri şimdilik devede tüy. Esas o zaman Türkiye’de ak koyun kara koyun ortaya çıkacak” dedi.

Halkın Kurtuluş Partisi de Zehra Taşkesenlioğlu, Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Serkan Taranoğlu, Salih Orakcı, Mine Tozlu Sineren ile gazeteci Orhan Pala ve Burak Taşçı hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. HKP’nin açıklamasında, “Rüşvet çetesinin tüm üyeleri yargılanmalıdır” denildi. 

CHP Ankara Milletvekili Haluk Koç da iddialar üzerine suç duyurusunda bulunacağını açıklayıp dilekçeyi paylaştı. Dilekçede, Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Zehra Taşkesenlioğlu, Serkan Taranoğlu ve Salik Orakcı’nın “şüpheli” olarak yer aldı. Dilekçede, “12 Milyon TL’nin üzerinde rüşvet istendiği iddiası” anımsatılarak bu kişiler hakkında dava açılması istendi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.