Sedat Peker ve adamlarına yönelik soruşturmada 10 kişi tutuklandı

Sedat Peker ve adamlarına yönelik soruşturmada 10 kişi tutuklandı

Adliyeye sevk edilen 49 kişiden 32'si savcılık ifadelerinin ardından serbest kaldı. Hakimliğe sevk edilen 17 şüpheliden 10'u tutuklanırken 7'si hakkında adli kontrol tedbiri uygulandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün yürüttüğü, organize suç örgütü lideri Sedat Peker ve adamlarına yönelik operasyonlar kapsamında, sorguları tamamlanan 49 kişi dün akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi. Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nda ifade everen 49 şüpheliden 32'si serbest bırakıldı. 17 kişi de "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "suç örgütüne üye olma", "nitelikli yağma" ve "6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkındaki Kanun'a muhalefet" gibi çeşitli suçlardan tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Hakimlik sorgusunun yapılmasının ardından 7 şüpheli hakkında adli kontrol tedbiri uygulanırken, 10 şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul polisi tarafından organize suç örgütü lideri Sedat Peker ve grubuna yönelik yürütülen operasyonlarda haklarında yakalama kararı verilen 63 kişiden 54'ü gözaltına alınmıştı. Suç örgütü operasyonunda gözaltına alınanlardan biri zabıta komiseri, üçü iş insanı 4 kişi önceki gün adliyeye sevk edilmişti. Yapı denetimiyle ilgili rüşvet aldığı iddia edilen zabıta komiseri Hamit K. ve rüşvet verdiği öne sürülen bir iş insanı tutuklanırken iki kişi serbest bırakılmıştı. Sorguları tamamlanan 49 kişi de dün akşam üzeri adliyeye sevk edilmişti. Bir şüphelinin ise Covid-19 nedeniyle gözetim altında olduğu belirtilmişti.

Sedat  Peker de dahil haklarında gözaltı kararı verilen firari 9 şüphelinin yakalanması için çalışmalar ise sürüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.