Seçimi boykot edeceklerini açıklamışlardı: Bartın, Bakan Yerlikaya'ya Çalımlı mezrasını sordu

Seçimi boykot edeceklerini açıklamışlardı: Bartın, Bakan Yerlikaya'ya Çalımlı mezrasını sordu

Dem Parti Hakkari Milletvekili Öznur Bartın Yüksekova'ya bağlı Dilektaşı (Manîs) köyüne bağlı Çalımlı (Dizberan) mezrası sakinlerinin sorunlarını İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya sordu.

Dilektaşı (Manîs) köyüne bağlı Çalımlı (Dizberan) mezrası sakinleri

mezralarına yeteri kadar hizmet gelmediğini belirterek 31 Mart yerel seçimlerinde sandık başına gitmeyeceklerini açıklamışlardı.

Mezra oldukları için hizmet alamadıklarını iddia eden vatandaşlar, hizmet gelebilmesi için köy statüsüne kavuşana kadar oy kullanmayacaklarını ifade etmişlerdi.

Hakkari Milletvekili Öznur Bartın, mezra sakinlerinin talepleri ve sorunları ile ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yazılı olarak cevaplandırılması isteğiyle TBMM'ye soru önergesi sundu.

Mezrada yaşayan yurttaşların yol, su, elektrik, telefon şebekesi, altyapı gibi en temel hizmetlerden yoksun bırakıldığını beliren Bartın önergede, "Yüksekova Dilektaşı (Manisê) köyünün Çalımlı mezrası halkına yönelik bu uygulamaya bir an önce son verilmesi ve kamu hizmetlerinden eşit bir şekilde yararlandırılması Anayasa’nın bir gereği olduğu gibi aynı zamanda temel insani sorumluluktur" ifadelerine yer verdi.

Bartın Bakan Yerlikaya'ya şu soruları yöneltti:

  1. Yüksekova Dilektaşı (Manisê) köyünün Çalımlı mezrasında yaşayan yurttaşların en temel hizmetlere erişimde de ciddi sorunlar yaşadığına dair bilginiz var mıdır?
  2. Dilektaşı (Manisê) köyünün Çalımlı mezrasında su, yol, elektrik, telefon şebekesi, altyapı gibi kamu hizmetlerinde yaşanan sorunların giderilmemesinin gerekçesi nedir?
  3. Çalımlı mezrasında yaşanan sorunların araştırılmasına dair bir çalışmanız var mıdır?
  4. Kamu hizmetlerine erişim ve köy statüsü talebi olan Çalımlı mezrası halkının yaşadıkları mağduriyetlerinin giderilmemesi durumunda 31 Mart seçimlerinde sandığa gitmemelerine dönük nasıl bir çalışmanız olacaktır?
  5. Dilektaşı (Manisê) köyünün Çalımlı mezrasında su, yol, elektrik, telefon şebekesi, altyapı gibi kamu hizmetlerinde yaşanan sorunlar ne zaman giderilecektir?

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum