Sebze fidesi yetiştirmek için kiraya çıkıp, evini seraya dönüştürdü

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nin Esentepe mahallesinde yaşayan Adil Salim(48), sebze fidesi yetiştirmek için evini seraya dönüştürüp, kiralık evde oturmaya başladı.

Yüksekova'da yaşayan ve ailesinin geçimini zaman zaman çiftçilik yaparak sağlayan 5 çocuk babası Adil Salim, geçtiğimiz ocak ayında sebze fidesi yetiştirmeye karar verdi. Arazisi ve serası olmayan Salim, bu düşüncesini hayata geçirmek için kiralık eve taşınıp, yaşadıkları toprak evi seraya dönüştürmeye karar verdi.

Gerekli siparişleri aldıktan sonra ise yüzlerce plastik sebze kasası alıp hemen çalışmalara koyuldu. Fidelerin soğuk havadan zarar görmemesi için de odalara soba kurdu. Büyük emek harcayan Salim, 3 ayda yaklaşık 250 bin domates, biber, patlıcan ve lahana fidesi yetiştirmeyi başardı. 

Salim, yetiştirdiği fideleri 20 gün sonra piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Yetiştirdiği fidelerin büyük bölümünün aldığı siparişler olduğunu belirten Salim, bu yıl 300 bin lira kazanmayı hedeflediğini söyledi.

Yaptığı işten ve aldığı sonuçtan memnun olduğunu belirten Salim, "Sebze fiyatları yüksek olunca evimi seraya çevirmeye karar verdim. Ailemi kiralık eve yerleştirdikten sonra da çalışmalara başladım. Şu na kadar 250 bin fide yetiştirdim. Her gün gelip bakımlarını yapıyorum. Yüksekova’nın soğuk ve çetin geçen bir kışı var. Bu yüzden de seraya dönüştürdüğüm evimin 4 odasına ve salonuna soba kurdum. Büyük emek verdim  ve iyi bir sonuç almayı hedefliyorum" dedi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum