Hakkari Milletvekili Bartın'dan Yüksekova için soru önergesi!

Hakkari Milletvekili Bartın'dan Yüksekova için soru önergesi!

HEDEP Hakkari Milletvekili Öznur Bartın, Yüksekova ilçesine bağlı 96 haneli, 450 nüfuslu Keçili (Sorê) Köyünde yıllardır yaşanan şebeke sorunu ile ilgili soru önergesi verdi.

Hakkari Milletvekili Öznur Bartın, Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı ve kent merkezine 70 kilometre uzaklıkta bulunan 96 haneli, 450 nüfuslu Keçili (Sorê) Köyünde yıllardır yaşanan şebeke sorununa ilişkin soru önergesi verdi.

Bartın yaşanan şebeke sorunu ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun  cevaplaması talebiyle verdiği soru önergesinde, “İletişim araçlarının hayati önem taşıdığı bu dönemde, Hakkari’nin birçok bölgesinde telefon şebeke sorunu yaşanmaktadır. Yüksekova ilçesine bağlı ve kent merkezine 70 kilometre uzaklıkta bulunan 96 haneli, 450 nüfuslu Keçili (Sorê) Köyünde yıllardır şebeke sorunu bulunmaktadır. Köyde cep telefonlarının çalışmadığı, ev telefonlarının kullanılamadığı, köy halkının dışarıdaki yakınları ile iletişimde ciddi zorluklar yaşadığı basına yansımıştır. Köy muhtarı Aydın Kaplan, “30 yıldır şebeke sorunu yaşıyoruz. Birçok defa başvuru yaptık, mağduriyetimizi dile getirdik. 'Yapacağız' diyorlar ama herhangi bir adım atılmıyor. Köylüler mağdur. Dışardan biriyle irtibat kurmak için ya tepelere çıkıyor ya da birkaç kilometre uzağa gitmeleri lazım. Bu durum, kadınlar ve çocuklar için daha da zorlaşıyor. Hastalık durumu oluyor, dışarıda yakınlarımız var ancak şebeke sorunu nedeniyle iletişim kuramadığımız için ciddi mağduriyetler yaşıyoruz.” şeklinde basına açıklama yapmıştır. Hakkari’nin zorlu ve uzun kış koşulları, çığ düşmesi, hastalık, kaza, yangın gibi durumlarda şebeke sorunu nedeniyle yaşanan mağduriyet daha da artmaktadır. İletişim ve haber alma hakkı ile kamu hizmetlerinden en iyi şeklide yararlanmanın bir gereği olarak kentte yaşanan bu sorunun giderilmesi elzemdir.” ifadeleri kullanıldı.

Hakkâri Yüksekova ilçesine bağlı ve kent merkezine 70 kilometre uzaklıkta bulunan 96 haneli, 450 nüfuslu Keçili (Sorê) Köyünde şebeke, iletişim ve haberleşme kapsamında yaşanan sorunlara dair bilginiz var mıdır?

Keçili (Sorê) Köyünde yaşanan şebeke sorunu nedeniyle yapılan başvuru sayısı kaçtır? Yapılan başvuruların yanıtsız bırakılmasının gerekçesi nedir?
Keçili (Sorê) Köyü başta olmak üzere Hakkâri genelinde yaşanan şebeke sorunu sebebiyle meydana gelen mağduriyetlere dair bir araştırmanız var mıdır?

Hakkâri genelinde şebeke sorunun yaşandığı köy, mahalle, mezra sayısı kaçtır? Kent genelinde şebeke sorununa dair son 8 yılda yapılan başvuru sayısı kaçtır? 

Hakkari’de yaşanan şebeke sorununun çözümüne dair nasıl bir çalışmanız bulunmaktadır?

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.