Schulz: Federal milletvekilinin aracı kundaklandı

Schulz: Federal milletvekilinin aracı kundaklandı

Martin Schulz, Erdoğan'ın Almanya'ya yönelik çıkışının ardından Federal Milletvekili ve Türk - Alman Karma Parlamenterler Grubu Başkanı Michelle Müntefering'in özel otosunun kundaklandığını söyledi.

Almanya’da Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı ve başbakan adayı Martin Schulz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu. Schulz, Erdoğan’dan “bundan böyle Alman iç politikasına müdahale etmemesini” istedi.

DW Türkçe’nin haberine göre Schulz, Erdoğan’ın Almanya’daki Türkiyeli seçmenlere yaptığı “Türkiye düşmanı partilere oy vermeyin” çağrısının ardından  Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in eşinin “telefon terörüne” maruz kaldığını söyledi. Sosyal demokrat lider, Erdoğan’ın çıkışının ardından Federal Milletvekili ve Türk – Alman Karma Parlamenterler Grubu Başkanı Michelle Müntefering’in özel otosunun kundaklandığını da açıkladı.

SPD’nin başbakan adayı, “Kimlerin kundakladığını henüz bilmiyoruz ama gerginliğin artmasının bu gibi durumlara yol açabileceğinin farkındayız” dedi.

Gabriel’in eşinin de “telefon terörüne uğratıldığını” belirten Schulz, bunun son derece ciddi bir olay olduğunu söyledi. Schulz, “dost bir ülkenin devlet başkanının Almanya’nın iç politikasına bu şekilde karıştığı bir ortamda bazılarının bu tür eylemlere cesaret edebileceğini” dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “ölçülü davranması” çağrısında bulunan Schulz, “Bir devlet başkanına böyle davranmak düşmez” dedi. Schulz, Erdoğan’ın Türk asıllı Alman seçmenlere seçim tavsiyesinde bulunmasını eleştirdi.

“Bu insanlar bizzat karar verebilecek durumda olduklarının bilincindedir” diyen Schulz, “Türkiye’nin düşmanlarının demokrasiyi ortadan kaldırmak isteyenler” olduğunu belirtti.

Schulz, “Türkiye’nin düşmanları aynı zamanda masum Alman vatandaşlarını hapse atıranlardır. Bay Erdoğan, bu insanları derhal serbest bırakın” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.