Saymaz: Ruhsar Pekcan, Emine Erdoğan'ın isimini kullanarak gümrüklerden vergisiz mal geçirmeye çalışmış

Saymaz: Ruhsar Pekcan, Emine Erdoğan'ın isimini kullanarak gümrüklerden vergisiz mal geçirmeye çalışmış

Gazeteci İsmail Saymaz, Ruhsar Pekcan'la ilgili Emine Erdoğan'a gelen ihbarı ARTI TV'de anlattı.

Gazeteci İsmail Saymaz, Ruhsar Pekcan hakkında, Ticaret Bakanı olmadan 20 ay önce, Emine Erdoğan'ın adını kullanarak gümrüklerden vergisiz eşya ithal etmeye çalıştığı ihbarının yapıldığını bugünkü köşe yazısına taşımıştı. 

Saymaz, ARTI TV'de ekrana gelen Medya Kritik programında, Kemal Göktaş'a bu ihbarın nasıl ortaya çıktğını anlattı.

"Ruhsar Pekcan bundan 5 yıl önce adı bilinmeyen bir iş kadınıydı. Kendisinin eşiyle birlikte bir ticari şirketi var ve bu şirket adına kendisi ithalat-ihracat yapıyor. 4 Kasım 2016'da Gümrük Bakanlığı'na bir ihbar düşüyor" diyen Saymaz, sşöyle devam etti:

'RUHSAR PEKCAN ADLI BİR İŞ KADINI VAR, GÜMRÜKLERDEN VERGİSİZ MAL GEÇİRMEYE ÇALIŞIYOR'

"Gümrükler Genel Müdürlüğüne bağlı 'Özel Büro' adlı bir makam var. Bütün muhaberatı buradan yapıyorlar ve o dönemde 16 tane bölge müdürlüğü var ve bunların hepsine, bütün personellerine ulaşacak şekilde bir mail atıyorlar. 'Ruhsar Pekcan adlı bir iş kadını var. Bu kişi 'Ben Emine Erdoğan'ın yakınıyım' diye kendisini tanıtarak gümrüklerden vergisiz mal geçirmeye çalışıyor.' diyorlar ve sonunda da 'müteakkız olun' yani 'dikkatli olun' diye de uyarıyorlar. O yazı bugün de Gümrükler Genel Müdürlüğünün arşivinde duruyor. Yani ilgili ve yetkili kişiler bakabiliyorlar, silinmiş veya kaldırılmış değil. Bu ihbar o tarihte gümrüklerin işleyişinden haberdar bir kişi tarafından, o tarihte doğrudan Emine Erdoğan'ın makamı aranarak bildiriliyor. Emine Erdoğan'ın o tarihte özel kalme müdürü olan Sema Silkin Ün'ü arıyorlar. Ün de bu mesajı alır almaz dönemin Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi'nin özel kalem müdürüne iletiyor. O da ertesi gün bu bilgiyi dolaşıma sokuyor. 

'RUHSAR PEKCAN BİRDEN BİRE TİCARET BAKANI OLUYOR'

"Burada ilginç olan şu: Emine Erdoğan, haberdar ya da değil, kendisinin adının kullanıldığı bir suistimali gümrüklere bildiriyor. İşleyiş bundan sonra giderek tuhaf bir hal alıyor. Bülent Tüfekçi tarafından bu ihbar işleme sokuluyor. Ama ne oluyorsa, 20 ay sonra, yani ihbarın sisteme girmesi 4 Kasım 2016, bundan 20 ay sonra 8 Temmuz 2018'de Ruhsar Pekcan birden bire Ticaret Bakanı oluyor."

'CİĞERİ KEDİYE EMANET EDER GİBİ BU İŞ KADININA GÜMRÜKLERİ TESLİM ETTİLER'

"Şöyle düşünelim: Mesela o gün ihbar 'Emine Erdoğan'ın adını kullanarak gümrüklerden mal geçiriyor' şeklinde değil de 'Bu kişinin dayısının oğlu HDP'de ilçe başkanıymış', 'Emmsinin oğlu Eğitim-Sen'de yöneticiymiş' vayahut 'Bir bankadan alışveriş yapmış' şeklinde gelseydi, bugün bakan olabilir miydi? 20 ay sonra, ihbarı alan Bülent Tüfekçi, hakkında ihbar gelen Ruhsar Pekcan'a koltuğu devretmiş. Dememişler mi 'Böyle bir ihbar var önümüzde', dememişler mi 'Asılsızdır, gereğini yapalım, özür dileyelim, sistemden kaldıralım' ya da 'Doğrudur, o zaman bakanlığı vermeyelim'. Ciğeri kediye emanet eder gibi gümrüklerde Emine Hanım'ın adını kullanıp mal satacağı iddia edilen iş kadınına gümrükleri teslim ettiler."

Kemal Göktaş'ın, "Bu ihbarın değrlendirilmesi şeklinde bir sorun yok mu" diye sorması üzerine Saymaz, "Ruhsar Pekcan'ın kendi iş hayatından kaynaklı sorunları var. Çünkü Ruhsar Pekcan'ın adının karıştığı tek olay bu değil. 2019'da bir dezenfektan şirketinin 3 ortağından biri oluyor. Ürettikleri dezenfektanı hem Ticaret Bakanlığı'na hem de bakanlığa bağlı kuruluşlara satıyorlar. Hem de uçuk fiyatlara, burada tek konu sadece bu yapılan ihbar değil." yanıtını verdi. 

İktidarın Ruhsar Pekcan olayını ne sahiplendiğini ne de sorumluluk aldıklarını söyleyen Saymaz, "Bence bu baraj yıkılır. AKP'nin önünde çok büyük bir engel olarak duracak bu. Öyle FETÖ operasyonu, kumpas gibi bir durum da değil." dedi. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.