Say ve Ömer Hayyam Penguen'de

Say ve Ömer Hayyam Penguen'de

Fazıl Say’ın aldığı hapis cezası mizah dergilerine konu olurken, davayı açan Ali Emre Bukağılı, Say’ın yazdıklarını retweetleyenlerin de yargılanması gerektiğini söyledi.

Haftalık mizah dergisi Penguen, Fazıl Say’ın aldığı cezaya atfen bu haftaki kapağına Ömer Hayyam’ı taşıdı.

Piyanist ve besteci Fazıl Say, arasında Ömer Hayyam’ın bir beyitinin de olduğu twitleri nedeniyle “dini değerleri aşağılamak” suçlamasıyla yargılandığı İstanbul 19. Sulh Ceza Mahkemesi’nce 10 ay hapis cezasına çarptırılmış, hükmün açıklanması geri bırakılmıştı.

Fazıl Say’a dava açan inşaat mühendisi Ali Emre Bukağılı (46) da bugün Vatan gazetesine konuştu. “Hayyam’ın bile olsa hakaret ve aşağılama içeren sözleri yaygınlaştırmak da suçtur” diyen Bukağılı, Say’ın twitini yaygınlaştıranların da yargılanması gerektiğini savundu.

epngu2.jpg

Vatan Gazetesi'nden İlker Akgüngür'ün haberine göre Bukağılı şöyle konuştu: 

 “Suç unsurları oluştuğu için doğru bir karar. Avrupa’da da dini değerlerin alenen aşağılanması suç. Toplumsal barışı bozucu nitelikte görüldüğü için tehlikeli suçlardan sayılıyor. Avrupa’nın eleştirileri yanlış bilgilendirmeden kaynaklanıyor. Mahkemeye bu yöndeki bir çok AİHM kararı sunduk.

 “Küfür ve hakaretleri görülmediği gibi ifade özgürlüğünden bahsederek konuyu Hayyam’a ait olmayan dörtlüğe getiriyorlar. Hayyam’ın bile olsa hakaret ve aşağılama içeren sözleri yaygınlaştırmak da suçtur. Şiir paylaştığı için mahkum olduğunu söyleyerek Türkiye’ye kötülüğü oluyor.

"Dini değerlere hakareti içime sindiremem. Bunun mücadelesini yaparım. Gücüm yettiğince bunları hukuka intikal ettiriyorum. Bu hakaret cümlelerini birçok kişiye ulaştıran kişiler de aynı suçu işlemiş olduğu için yargılanmalı.” Bianet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum