Savcı, Osman Sarıgün için en baştan 'ifadesini alın, serbest bırakın' demiş

Savcı, Osman Sarıgün için en baştan 'ifadesini alın, serbest bırakın' demiş

Çubuk Cumhuriyet Savcısı Ercan Poyraz'ın, Kılıçdaroğlu'na yumruk atan Osman Sarıgün için daha en baştan 'ifadesinin alınıp, serbest bırakılması' talimatı verdiği ortaya çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişimi soruşturmasında önemli bir ayrıntı ortaya çıktı. Çubuk Cumhuriyet Savcısı Ercan Poyraz, saldırıdan bir gün sonra düzenlediği yakalama müzekkeresinde, Kılıçdaroğlu’na yumruk atan Osman Sarıgün hakkında, ‘terör örgütü üyesi olmak’ suçundan ifadesinin alınması ve ardından serbest bırakılması talimatı verdi. Savcılığın, saldırının perde arkası henüz aydınlatılmadan, ‘terör’den alınmasını istediği Osman Sarıgün’e yönelik baştan ‘serbest bırakın’ demesi tartışma yarattı.

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre Ensar Vakfı Ankara Şube Başkanı’yken avukatlıktan savcılığa geçen Poyraz’ın yazdığı müzekkerede, “Sarıgün’ün yakalanması, yakalandığı andan itibaren 24 saat içinde Çubuk Başsavcılığı’nda hazır edilmesi, bu süre içinde hazır edilemeyecekse Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden Çubuk Başsavcılığı’nca ifadesinin alınması için hazır edilmesi, bu da mümkün değilse şüpheliye en yakın Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ifadesinin alınması ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılması” talimatı verildi.

Osman Sarıgün, saldırının ardından kaçmaya çalışırken Sivrihisar’da yakalanmış, ifadesi alındıktan sonra doğrudan adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.

Diğer yandan Sarıgün hakkında sorgu sırasında “Kamu görevlisine hakaret, kamu görevlisini yaralama ve halkı suç işlemeye tahrik” suçlarından işlem yapıldı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.