Kürtçe isimler verdiği ayakkabılar rağbet görüyor

Sattığı ayakkabılara Yüksekova’nın köy ve mahallelerinin Kürtçe isimlerini veren esnaf, müşterilerinin bu uygulamadan çok memnun olduğunu belirtti.

Yüksekova'daki bir ayakkabı mağazasının sahibi olan Serhat Çoğaç, ayakkabı fuarlarında gördüğü uygulamadan esinlenerek, mağazasında sergilediği ayakkabılara köy ve mahallelerin Kürtçe isimlerini veriyor. Anadilin önemine ve Kürtçe’nin günlük hayatta daha çok kullanılmasına dikkat çekmek için bu uygulamayı hayata geçirdiğini ifade eden Çoğaç, uygulamadan sonra müşteri sayısının arttığını, bazı müşterilerin başka modellere bakmadan, kendi köylerinin adını taşıyan modeli satın aldığını aktardı.

asd.jpeg

Yaptığı her işte Kürtçe’yi canlı tutmaya çalıştığını belirten Çoğaç, “Ben dilimize aşığım. Yüksekovahaber’in köylerin Kürtçe isimlerini yayınladığı bir haberini görmüştüm çok hoşuma gitmişti. Oradan da yola çıkarak bu uygulamayı yaptık. Halkımız da bu uygulamadan dolayı bizi tebrik etti. İşyerimizin hareketliliği arttı. Bütün esnafların da Kürtçe’nin canlı kalması için bir emek vermesini istiyorum” diye belirtti

whatsapp-image-2024-06-09-at-22-50-09.jpeg

Müşteriler kendisini tebrik etti

İş yerinin yaklaşık 40 yıllık bir işletme olduğunu söyleyen Çoğaç, Kürtçe isim uygulamasından sonra iş yerinin daha çok tanınır hale geldiğini ve iş yerine gelen birçok kişinin ayakkabı isimleri üzerinden espiriler yaparak, kendisini tebrik ettiğini söyledi.

“Kürtçe isim uygulamasına devam edeceğiz”

Kürtçe isim uygulamasına önümüzdeki kış sezonunda satışa sunacağı modellere berf (kar), baran(yağmur), bahoz (fırtına) gibi hava olaylarının isimlerini vereceğini söyleyen Çoğaç ürün çeşitliliği arttıkça bölgedeki diğer köylerin isimlerini de kullanmaya başlayacaklarını ifade etti.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum