Santa Maria Kilisesi saldırısını IŞİD üstlendi

Santa Maria Kilisesi saldırısını IŞİD üstlendi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, iki saldırganın yakalandığını belirterek “Biri Tacikistanlı, diğeri Rusyalı olan bu iki kişinin DEAŞ’lı olduklarını değerlendiriyoruz” dedi.

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bulunan Santa Maria Kilisesi’ne yönelik silahlı saldırıyı Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) üstlendi.

Saldırıda Tuncer Cihan isimli yurttaş hayatını kaybetmişti.

Örgütün haber ajansı Amak’ta Arapça olarak yayımlanan açıklamada, saldırının, “İslam Devleti liderlerinin her yerdeki Yahudi ve Hristiyanları hedef alma çağrısına yanıt olarak” gerçekleştirildiği belirtildi.

Üstlenme açıklaması, IŞİD’in Türkçe yayın organı “Meydan Medya” tarafından da yayımlandı.

Yerlikaya: Saldırganlar yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından saat 22.49'da yaptığı paylaşımda, Santa Maria Kilisesi'ne yönelik saldırının iki failinin yakalandığını duyurdu:

“Bu sabah Sarıyer Santa Maria Kilisesi'nde pazar ayini sırasında Tuncer Cihan isimli vatandaşımızın ölümüne neden olan 2 katil zanlısı yakalanmıştır. Failleri tespit edip yakalayan İstanbul Emniyetimizi ve kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımızın ailesine ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum.”

"DEAŞ'lı olduklarını değerlendiriyoruz"

Ardından saat 00.30 sularında konuyla ilgili İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenleyen Bakan Yerlikaya, saldırganların yabancı uyruklu olduğunu belirtti ve "DEAŞ'lı olduklarını değerlendiriyoruz" dedi.

Bakan Yerlikaya konuşmasında şunları söyledi:

"30 ayrı adrese baskın düzenlendiğini ve 47 kişinin gözaltına alındığını belirten Yerlikaya, "Son olarak ise saat 22'de belirlenen adrese yapılan baskında cinayet zanlısı her iki şahıs da yakalandı. Zanlıların her ikisinin de yabancı uyruklu olduğunu belirtmek istiyorum. Biri Tacikistanlı, diğeri Rusyalı olan bu iki kişinin DEAŞ’lı olduklarını değerlendiriyoruz."

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.