Sanık general: Askerliği öğrenseydim burada olmazdım

Sanık general: Askerliği öğrenseydim burada olmazdım

Darbe girişimiyle ilgili davada Tuğgeneral Ahmet Bircan Kırker savunma yaptı. Avukatın "Siz nasıl askersiniz" sözleri üzerine Kırker, "Askerliği öğrenseydim burada olmazdım" dedi.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı’ndaki eylemlerle ilgili aralarında 221 kişi hakkında açılan davaya devam edildi. Ankara 17’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi’nde yapılan duruşmada, “Yurtta Sulh Konseyi” üyesi olduğu iddia edilen eski Kara Kuvvetleri Komutanlığı Personel Plan ve Yönetim Daire Başkanı Tuğgeneral Ahmet Bircan Kırker savunma yaptı.

‘PLANLAMA OLMADIĞI İÇİN PARTİGÖÇ’LE GÖRÜŞTÜM’

Ahmet Bircan Kırker, 15 Temmuz’da sıkıyönetim mesaj emri ile Etimesgut Zırhlı Birlikler Okul ve Eğitim Tümen Komutanlığı’na giderek görevi Tümgeneral Erdoğan Akyol’dan devralığını söyledi.

Kırker, aldığı mesajda planlamanın olmadığını bunun için davanın sanıklarından Mehmet Partigöç ile görüştüğünü, “terör saldırısı” olduğu yönünde telefon aldığını ve destek için tümenden tankların çıkarılmasının istendiğini iddia etti.

Gelen telefonlarda, Jandarma Genel Komutanlığı’na baskın yapıldığı ve destek için tank istendiğini öne süren Kırker, nizamiyede soğukkanlı ve sağduyulu davranarak halk ile askerin karşı karşıya gelmesini ve kan dökülmesini önlediğini savundu.

‘İŞGALE YÖNELİK TEDBİR ALMANIZ BİZİ GÜLDÜRÜYOR’

Tuzağa düşürüldüğü anladığını iddia eden Kırker’e, avukat Fatih Atalay, “Etimesgut Zırhlı Birliklerin komutasını silahlı terör saldırısını önlemek amacıyla aldığınızı söylüyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ne Genelkurmay Başkanlığı’na ne de zırhlı birliklere işgale yönelik bir saldırı yok. İşgale yönelik tedbir almanız bizi güldürüyor. Siz nasıl askersiniz?” ifadelerini kullandı.

Bu sözler üzerine Kırker, “Askerliği öğrenseydim burada olmazdım” dedi. Atalay ise, “Doğru askerliği öğrenememişsiniz” karşılığı verdi.

DAVADAN REDDİNİ TALEP ETTİ

Kırker’in ardından, darbecilerin atama emri ile 4’üncü Kolordu Komutanı olarak atandığı ve “Yurtta Sulh Konseyi” üyesi olduğu iddia edilen eski Polatlı Topçu ve Füze Okul Komutanı Tümgeneral Osman Ünlü savunma yaptı.

Savunmasında Ankara 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığını bu davanın mükerrer olduğunu söyleyen Ünlü, davanın kendisi için reddini talep etti. Ünlü bu gerekçe ile sorulara da yanıt vermeyeceğini söyledi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.