Sancar: Oylarımızı birleştirelim, boşa giden her oy AKP-MHP'ye gider

Sancar: Oylarımızı birleştirelim, boşa giden her oy AKP-MHP'ye gider

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, İzmir'de seçim bürosu açılışında konuştu: "Boşa giden her oy AKP-MHP iktidarına gider. Oylarımıza değişimin gücüne, dönüşümün iradesine, Yeşil Sol'a verelim."

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Mithat Sancar, Yeşil Sol Parti’nin İzmir Karabağlar’daki seçim bürosunun açılışına katıldı. 

“HDP'nin bütün birikimini Yeşil Sol Parti'ye aktardık” diyen Sancar, “oyları birleştirme” vurgusu yaptı ve şöyle dedi:

"Bu parti bütün unsurlarıyla bir bütündür, ülkenin umudunun rengarenk tablosudur. Bu nedenle iktidar da rejim de bu tablodan korkuyor. HDP bu rejimin korkulu rüyasıdır. Çünkü gerçek değişimin alternatifi olan irade sizlerdedir. Bütün engellemelere rağmen sizlerin iradesini sandıklara yansıtmanıza asla engel olamayacaklar.

"Bu düzeni değiştireceğiz"

"Bu partinin kökleri aynı toprakta, dalları ve yaprakları aynı kaynaktan beslenmektedir. Bu parti yürüyüşü omuzladı hedefe doğru kararlı adımlarla ilerliyor. Bu zülüm iktidarını mutlaka göndereceğiz ve bu düzeni değiştireceğiz.

"Bu nedenle oylarımızı birleştirelim. Boşa giden her oy AKP-MHP ikidarına gider. Oylarımıza değişimin gücüne, dönüşümün iradesine, Yeşil Sol'a verelim. Deniz Poyraz yoldaşımızının hayallari ve umutularını gerçekleştirmeye söz verdik. Onu da sizin desteğinizle yapacağız.”

"Saray iktidarını göndereceğiz"

Toplumsal Özgürlük Platformu (TÖP) Sözcüler Kurulu Üyesi Perihan Koca, ise; “14 Mayıs'ta tarih yazacakların” belirtti ve ekledi: "Kadın katillerinden, çocuk istismarcılarından hesap soracağız. Saray iktidarını tarihin çöp sepetine göndereceğimizin sözünü veriyoruz. Bu halkı diri diri ölüme gönderenlerden tek tek hesap soracağız.

"Hepsinin boğazına yapışıp, hesaplaşacağız. Özgürlük bize birileri tarafından verilmeyecek. İzmir'de kapı kapı dolaşarak, girilmedik ev bırakmayacağız, fabrikalara gideceğiz. Halkın olduğu yerde nefes alıp vereceğiz" 

Ardından seçim bürosunun açılışı gerçekleşti. Kurdeleyi 17 Haziran 2021’de HDP İzmir İl Binasında öldürülen Deniz Poyraz'ın annesi Fehime Poyraz kesti. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.