Sancar: Kürt-Türk çatışması yok, ırkçı zihniyet var

Sancar: Kürt-Türk çatışması yok, ırkçı zihniyet var

HDP eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Konya'da katledilen Dedeoğlu ailesinin cenaze törenine katıldıktan sonra yaptığı açıklamada "Sorun ırkçı zihniyet ve halklar arasındadır" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Konya’da ırkçı saldırıda katledilen Dedeoğlu ailesinden 7 kişinin cenazesine katıldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sancar, şu mesajları verdi: 

“Elbette ortada Kürt-Türk çatışması yoktur. Sorun ırkçı zihniyet ve halklar arasıdır. Sorun Kürtlere yönelik ırkçı politikalardır. Bu politikalar iktidardan medyaya her alanda işletilmektedir. Biz halkların eşitliğini savunuyoruz. Bunun gündeminde de mutlaka adalet olmalıdır. Adalet olmadan birlikte yaşamı zehirleyecek politikaları yürütme imkanları olacaktır. Biz bunu sonuna kadar savunuyoruz. Ortada halklar arası sorun var diyenler, bu sorunu yaratan ırkçı politikalar, uygulamalar, tahrik ve kışkırtma yönetimidir. Dünden beri acımız bu kadar derinken, yandaş medyanın her kanalında bu devam ediyor. Bu ülkede halkların eşit birlikteliğini, demokrasi ve barış içinde birlikte yaşamasını en güçlü savunan bizleriz. Bu ülkede halklar arasında birlikteliğini kurmakta kararlıyız. Eğer hakikati arıyorsanız, katledilen insanlarımızın akrabalarına, komşularına sorun, 12 Mayıs’ta gerçekleşen ilk saldırıdan sonra alınan ifadelere bakın.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.