Sancar: 80 milyonun tamamına kazandıracak bir anlayışla hareket edeceğiz

Sancar: 80 milyonun tamamına kazandıracak bir anlayışla hareket edeceğiz

"Demokratik Cumhuriyet hedefine ulaşmak, mevcut iktidar güçleriyle veya onu ikame etmek isteyen restorasyon savunucularıyla değil, demokrasi, adalet ve özgürlük diyen milyonlarla buluşturarak mümkündür"

Millet İttifakı’nda cumhurbaşkanı adaylığında yaşanan uzlaşmazlık ve İYİ Parti’nin masadan kalktığı tartışmalarının ardından Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) olağanüstü toplandı.

Maraş merkezli deprem ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin değerlendirildiği toplantının ardından Eş Genel Başkan Mithat Sancar’ın parti genel merkezinde açıklama yaptı. 

Sancar, konuşmasında 6 Şubat Maraş depremlerinde yaşanan yıkımı hatırlatarak başladı. Yıkımın asli sorumlusunun iktidar olduğunu ifade eden Sancar, depremzedelerle uzun soluklu dayanışma çağırısı yaptı. 

Siyasi gündeme değinen Sancar, HDP'nin 27 Eylül 2021'de açıkladığı tutum belgesini hatırlattı ve şöyle dedi:

 "Bizler bugün de aynı görüşlerin arkasındayız. O günkü yaklaşımız bugün de Türkiye'de demokratik değişimin kapılarını açacak niteliktedir. Değişim umudunu büyütmek, geleceğe taşımak, başarıya kavuşturmak bugünkü baskıcı sistemin değiştirilmesiyle aydınlığa ulaştırılabilir.

"Şahısları, makam paylaşımlarını, siyasi ayak oyunlarını değil, politik ilkeleri ve halka karşı sorumluluğu önceleyen her türlü gelecek tahayyülüne sahibiz ve demokratik siyaseti başarıya ulaştırma konusunda kararlıyız. Türkiye'nin demokratik özgür, refah ve barış içinde geleceğini inşa etmenin yolu, çoğulcu siyaseti hakim kılarak çoklu krizlere son vermektir.

"Demokratik Cumhuriyet hedefine ulaşmak, mevcut iktidar güçleriyle veya onu ikame etmek isteyen restorasyon savunucularıyla değil, demokrasi, adalet ve özgürlük diyen milyonlarla buluşturarak mümkündür.

"Gün ortak mücadeleyi büyütme günüdür, HDP üzerine düşen sorumluluğun farkındadır ve bunu yerine getirecek kararlılığa sahiptir. Kimsenin umutsuzluk ve güvensizliğe kapılmasın. 80 milyonun tamamına kazandıracak bir anlayışla hareket edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın."

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.