Sanat sokağına tezgahlar kuruldu, satışlar durgun

Yüksekova'da trafiğe kapatılan sanat sokağına birçok esnaf ve işportacı tezgah kurdu. Satıcılar satışların durgunluğundan şikayetçi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bu Kurban Bayramı'nda yaşanan satış durgunluğu, esnaf ve seyyar satıcıları olumsuz etkiliyor. Ürünlerini satmakta zorlandıklarını belirten satıcılar, ekonomik sorunların çözümü için acil adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

satici2.jpeg

"Fiyatları sorup geri dönüyorlar"

Üniversite öğrencisi olup seyyar satıcılık yaptığını belirten Ayhan Kartal, "Geçen bayramda tezgah kurmuştum ama satışlar çok kötüydü. Bu bayram ise tam bir felaket. İnsanlar çok mağdur, hiçbir şey alamıyor. Fiyatları sorup geri dönüyorlar. Her şey ekonominin kötü olmasından kaynaklanıyor. Çoğu insan kurbanlık bile alamıyor, sadece çok zenginler alabiliyor. Allah sonumuzu hayır etsin" dedi.

satici3.jpeg

"Yüksekova'da iş alanları açılırsa burası da kalkınır"

Yüksekova'da iş alanlarının açılması gerektiğine vurgu yapan 25 yıllık esnaf Orhan Özgenç, "İlk defa bu bayram kadar kötü bir dönemle karşılaştık. Durumlar çok vahim. Satışlarımız yok denecek seviyede. Yüksekova'da iş yok, insanlar parasız. Devletin el atması gerektiğine inanıyorum. Yüksekova'da iş alanları açılırsa burası da kalkınır. İnsanlarımızın buraya yatırım yapması gerekiyor. Birbirimize sahip çıkalım. Gençlerimiz hep dışa dönük vaziyette. Halk olarak bu sorunların giderilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Satıcılar, ekonomik sıkıntıların çözülmesi ve Yüksekova'nın kalkınması için yetkililerden yardım bekliyor.

satici5.jpeg

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.