Samsung katlanabilir telefonu tanıttı

Samsung katlanabilir telefonu tanıttı

Samsung, önümüzdeki aylarda piyasaya sürmeyi planladığı katlanabilir telefonu nihayet tanıttı. Tanıtım sırasında Google'a cihaz için yeni bir yazılım geliştirme çağrısı yapıldı. Telefonun yakından gösterilmemesi ise dikkat çekti.

Samsung merakla beklenen katlanan telefonunu tanıttı ve Android yazılımcılarını yeni cihaz için uygulama geliştirmeye çağırdı. Katlı haldeyken cep telefonu büyüklüğündeki cihaz, açıldığında bir tablet boyutlarına erişiyor.

San Fransisco’da şirketin mobil telefon bölümümün başkan yardımcılarından Justin Denison tarafından tanıtılan telefonun diyagonal büyüklüğü 7.3 inçe (18.5 santimetre) ulaşıyor.

YAKINDAN GÖSTERMEDİLER

Samsung tanıtımda medya ve yazılımcılara ikiye katlıyken kalın bir telefon gibi duran cihaza dokunma ve yakından bakma fırsatı vermedi.

Google’ın Android işletim sisteminin başkan yardımcısı Dave Burke ise California’da düzenlediği basın toplantısında Samsung’un yeni yılın başlarında yeni bir Android cihaz çıkarmayı planladığını söyledi. Burke, “Birkaç Android telefon üreticisindan katlanabilir telefonlar görmeyi bekliyoruz” dedi.

Samsung’un katlanabilir telefon tanıtımına Google’ın Android UX Başkanı Glen Murphy de katıldı. Murphy, Samsung’un yeni telefonuna daha fazla özellik kazandırmak için yazılımcılarla birlikte çalışacaklarını söyledi.

Samsung yeni telefonun toplu üretimine önümüzdeki aylarda başlamayı planladığını açıkladı. Konferansta Joshua Clark adlı yazılımcı, katlanabilir telefonların yaygınlık kazanabilmesi için Samsung’un rakiplerine teknoloji satması gerektiğini belirtti. Clark, Google’ın Samsung’a desteğinin büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Uzmanlar, satışları hızla azalan Samsung’un bu telefona büyük önem atfettiğine dikkat çekiyor. Yılın ikinci çeyreğinde Çin şirketi Huawei, Apple’ı geçerek Samsung’un ardından en çok cihaz satan mobil telefon üreticisi olmuştu.

Samsung’un satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 azalmıştı. Yüzde 20 pazar payına sahip olan Samsung’un bu dönemde en fazla düşüş yaşayan şirket olduğu belirtiliyor. (Kaynak: BBC Türkçe)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.