Şam Ulusal Müzesi yedi yıl sonra yeniden açıldı

Şam Ulusal Müzesi yedi yıl sonra yeniden açıldı

Suriye'nin başkenti Şam'daki dünyaca ünlü ulusal müze yedi yıl sonra kapılarını tekrar açtı. Müzedeki eserler iç savaş sırasında zarar görmemeleri için başka bir yere taşınmıştı.

Suriye’de iç savaş sona yaklaşırken, hükümetten bir normalleşme adımı daha geldi. Ülkenin başkenti Şam’da bulunan Ulusal Müze bugün yeniden açıldı.

Suriye topraklarında bugüne dek hüküm sürmüş sayısız medeniyetin kalıntılarının sergilendiği ve savaştan önce sayılı antik dönem koleksiyonlarından biri sayılan Şam Ulusal Müzesi, yedi yıl önce Şam çevresinde silahlı isyanın patlak vermesi üzerine kapatılmıştı. Müzede sergilenen eserler de savaştan korunmak üzere kaldırılmıştı. Aynı şekilde, Halep ve Deyrül Zor’daki benzer müzelerde bulunan eserler de başka yerlere taşınmıştı.

Müze yöneticisi Ahmed Deeb bugün müzenin sadece bir bölümünün yeniden açıldığını belirterek, “Bu bölümde Prehistorya, antik doğu, klasik ve İslami  dönemlerden eserler sergilenecek” dedi.

Suriye hükümeti nisan ayında Doğu Guta’yı silahlı isyancılardan alarak Şam ve çevresinde kontrolü yeniden ele geçirmişti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.