Saldırının maliyeti yüksek oldu

Saldırının maliyeti yüksek oldu

Rusya ve Çin tarafından ABD’ye yapılan siber ataklarda ilk defa kamera ve buzdolabı gibi akıllı ev aletleri web sitelerine saldırı düzenledi.

Yeni dünyada konvansiyonel savaşlar yerini daha karmaşık siber saldırılara bırakıyor. Son olarak önceki gün ABD’ye yönelik gerçekleştirilen siber saldırılarda bir ilk yaşandı. ABD’de sosyal ağlara hizmet veren BYN şirketi başta olmak üzere DNS hizmeti veren firmalara yapılan DDoS saldırılarında ilk defa makineler kullanıldı.

Rusya ve Çin tarafından 14 milyon IP üzerinden gerçekleştirilen saldırılar neticesinde GitHub, Twitter, Reddit, Spotify, SoundCloud, PayPal, Netflix, Reddit, SaneBox, AirBnB, Basecamp, Business Insider, CNN, Esty, Github, HBO Now, Pinterest, Recode, The Verge, Heroku ve WhatsApp gibi dünyaca ünlü sitelerin bağlantıları kesildi.

Türkiye'deki kullanıcılar da zaman zaman Twitter, Facebook gibi sosyal medya sitelerine girmekte zorlandı. Ülkenin yüzde 80’ini internetsiz bırakan ataklar, saatler süren uğraşların sonucunda püskürtüldü. Bir günlük saldırının ABD’ye bilançosunun 7-8 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.