Sait Dede'den yeni yıl mesajı

Sait Dede'den yeni yıl mesajı

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede yeni yıl için bir mesaj yayımladı.

Dede'nin mesajı şöyle:

Bi têkoşîna xwe ya sala borî li dijî hemû zext û zordariya rejîma yekkesî me li ber xwe da û em gelekî nêzî siberojekî azad in. Gelê me polîtîkayên çewisandin û tepisandinê têk birin, zalim di qesrên xwe de asê mane. Tecrîd û polîtîkayên şer ên li ser gelan tên ferzkirin têk çûne û yên ku hêviyên xwe ji van qirêjiyan dikin niha li benda dawiya xwe ne. Sala 2023’an wê bibe sala ku li ser erdnîgariya me wekhevî, aştî û edalet were avakirin. Bi van bawerî û hestan ez sala nû li hemû gelên me pîroz dikim.

Tek adam rejiminin tüm baskı ve dayatmalarına karşı direnerek geçirdiğimiz bir yılın ardından geliştirdiğimiz mücadele sayesinde özgür yarınlara çok daha yaklaşmış bulunmaktayız. Halkımız baskı ve sindirme politikalarını boşa düşürmüş, zorbaları saraylarında çıkmaz duruma getirmiştir. Halklara dayatılan tecrit ve savaş politikaları iflas etmiş bundan medet umanlar çaresizlik içinde sonlarını beklemektedirler. 2023 yılı coğrafyamızda eşitliğin, barışın ve adaletin inşa edildiği bir yıl olacak. Bu inanç ve duygularla tüm halklarımızın yeni yılını kutluyorum.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.