Sait Dede: Yüksekova'da 2 idareci bir okulun kömürünü çalarken yakalandı

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, TBMM Genel Kurulunda devam eden bütçe görüşmelerinde vatandaşların yaşadığı ekonomik sorunları ve Hakkari’nin eğitim sorunlarını gündeme getirdi.

TBMM Genel Kurulunda devam eden bütçe görüşmelerinde konuşma yapan HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, Türkiye'de yurttaşların yaşadığı ekonomik sorunlardan söz etti. 

Hakkari'deki eğitim sorunlarından da söz eden Dede, "Hakkari İl Özel İdaresi'nden hurda çaldılar. Geçen hafta Yüksekova'da bir lisede iki idareci okulun kömürünü çalarken yakalandı. İşte ülkeyi getirdiğiniz durum; idareci kömür çalıyor, üniversitenin rektörü araştırma görevlisi için açtığı kadroya 31 kişi içerisinden 29'uncu sıradaki çocuğunu alıyor. Üniversite yetkilileri tarafından Yüksekova'da bir törenle Yüksekova'ya Yüksekokul açıldı. Ama bilin bakalım nereye açıldı? Kiraladıkları bir apartman dairesine tabela asıp halkımızla dalga geçer gibi halkımıza hayırlı olsun dediler" dedi.

Dede, Hakkari'de okulların temizlik personellerinin maaşlarının öğrenci velilerine ödetildiğini söyledi. 

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum