Sait Dede: Yaralarımızı halk olarak kendimiz sarmak zorundayız

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, Adıyaman’daki can kaybının açıklanın çok üstünde olduğunu öngördüklerini söyledi.

Depremde harabeye dönen Adıyaman merkez ve ilçeleri ile köylerinde binlerce kişi hayatını kaybetti. Kentte belediye, AFAD, PTT, İl Sağlık Müdürlüğü gibi resmi kurumlarına ait binaların da aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin bina yıkılırken, ilk belirlemelere göre 8 binden fazla binanın ise ağır hasarlı olduğu tespit edildi.

‘Vahim bir tablo ile karşı karşıyayız’

6 gün boyunca Adıyaman’da bulunan HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede Yüksekova Haber Portalı’na yaptığı açıklamada Adıyaman’da korkunç boyutta bir felaket yaşandığını söyledi.

Dede, “Rakamlar söylenenin çok çok üzerinde. Halen binlerce can enkaz altında. Artık aileler cenazelerini almak istiyor. Vahim bir tablo ile karşı karşıyayız. Çalışmalar çok kötü” dedi.

‘Sadece Adıyaman’da 20 bin can kaybı olduğunu öngörmekteyiz’

Türkiye’nin dört bir yanından gönüllülerin deprem bölgesinde olduğunu belirten Dede, “Maalesef öyle bir zihniyetle karşı karşıyayız ki gelen inşaları da engellediler. Çoğu yerde yardımların gelmesi engellendi. Koordinasyonsuzluk hat safhada. Kendi yaralarımızı halk olarak sarmak zorundayız. Başka bir seçeneğimiz yok. Halen Adıyaman’da günlerdir şehrin yüzde 70-80’inden fazlası yerle bir olmuş, verilen rakamlar 5-6 bin deniliyor ama muhtemelen bizim öngörümüz sadece Adıyaman’da 20 bin can kaybı olduğunu öngörmekteyiz. Bu da tahmini rakamlarımız, daha fazla da olabilir. Hayatta kalanlar soğukta dışarıda. Kim elinden ne geliyorsa yapsın. Bütün halkımıza çağrımızdır çok ciddi bir yönetememe kriziyle karşı karşıyayız. En azından bizler halk olarak el ele vererek dayanışmayı büyütelim” şeklinde konuştu.

Dede, kentte özellikle ısıtıcı ve çadıra çok ciddi ihtiyaç olduğunu söyledi.  

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum