Sait Dede: Hakkari halkı direniyor | Hakkari Newrozu

Hakkari'de binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen Newroz'da yapılan konuşmalarda, sorunların çözümü için İmralı’ya işaret edildi.

Hakkari merkezde binlerce kişinin katılımıyla Newroz kutlaması gerçekleştirildi. Newroz'un kutlandığı Sümbül Dağı eteklerindeki Otogar alanı, HDP ve Yeşil Sol Parti bayraklarıyla süslendi. Kent merkezinin yanı sıra köy ve ilçelerden de yüzlerce kişi Newroz'a katıldı. Yurttaşların birçoğu, birbirinden renkli kıyafetlerle Newroz'a katıldı. Gençler ve kadınların yoğunluğu dikkat çekti. Newroz görevlileri, Maraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremde hayatını kaybedenler için siyah giyindi. 

690x450nc-hkr-20-03-2023-colemerg-newroz-kutlamasi-ala-rengin-tasiyan-cocuklar4.jpg

Etkinlikte konuşma yapan HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, iktidarın çözümsüzlükte ısrar ettiğini ifade ederek, şunları söyledi: "Demokratik siyasete bile tahammül edemiyorlar. Bir yerde faşizm varsa karşısında direnen de vardır. Hakkari halkı direniyor. Savaş çığırtkanlığıyla halkı zehirliyorlar, tecrit uyguluyorlar. Sayın Öcalan üzerinde 24 yıldır tecrit uygulanıyor. Bu tecrit, Ortadoğu’nun tüm halkları üzerinde uygulanıyor. Bir an önce Sayın Öcalan konuşmalı."

690x450nc-hkr-20-03-2023-newroz-kutlamasi.jpg

BEŞTAŞ: GELECEĞİ İNŞA EDECEĞİZ

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ise, konuşmasına Newrozu’n önemine değinerek başladı. Beştaş, “Büyük bir deprem atlattık; resmi rakamlara göre 50 bin kişi hayatını kaybetti. Fakat biliyoruz ki bu iktidar her zaman yalan söylüyor. Ölülerimiz hakkında dahi yalan söylüyorlar. 14 Mayıs'ta onları hep birlikte göndereceğiz” dedi.

690x450nc-hkr-20-03-2023-newroz-kutlamasi3.jpg

Beştaş, “Biz Türkiye’de geleceği inşa edecek partiyiz. Halkımıza güveniyoruz, bizi yalnız bırakmadınız. Her türlü zulme ve faşizme karşı diz çökmediniz. Bundan sonra da diz çökecek, başını eğecek tek bir Kürt bulamayacaklar” diye konuştu. 

TUTUKLU EŞBAŞKANIN MEKTUBU OKUNDU

Beştaş’ın konuşmasının ardından tutuklu olan Hakkari Belediyesi eski Eşbaşkanı Dilek Hatipoğlu’nun gönderdiği mesaj okundu. Mektubun okunmasının ardından Newroz ateşi yakıldı. Program, Koma Sorjiyan’ın sahne almasıyla son buldu. 

690x450nc-hkr-20-03-2023-newroz-kutlamasi11.jpg

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum