Sait Dede: Deprem bölgelerinde en acil ihtiyaç çadır!

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, Maraş merkezli depremlerin yıktığı kentlerden Adıyaman'daki izlenimlerini aktardı: Çok acil çadır lazım.

Merkez üssü Maraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgede yaraların sarılması için çalışmalar devam ediyor.

Adıyaman'da bulunan HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, kentteki izlenimlerini Yüksekova Haber Portalı'ndan Ömer Oğuz'a anlattı. Adıyaman'da hayalet bir şehirle karşı karşıya kaldıklarını belirten Dede, kentte çok ciddi mağduriyetlerin yaşandığını söyledi. 

"Gittiğimiz her yerde duyduğumuz 2 şey var. Devlet yok, devlet nerede?" diyen Dede,  "Halkın tek yaptığı kendi imkanlarıyla bu sıkıntıları gidermek. Evet her taraftan bir yardımlaşma ve dayanışma var ama biz burada bunu diyoruz aslında bu iktidar halkı kendi kaderine çoktan terk etmiş" ifadelerini kullandı.

"Halen yok denecek düzeyde çok aksak bir çalışma var"

İş makineleri ve profesyonel ekiplere ihtiyaç olduğunu belirten Dede, "Halen yok denecek düzeyde çok aksak bir çalışma var. Elektrik yok. Isınma ve barınma sorunu var. Buradan bütün halkımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Özelikle çadır ve barınma konusun önemliIsıtıcı, battaniye ne gönderebiliyorlarsa. Bir de hazır gıda lazım. Çünkü burada elektrik ve tüp yok. İnsanlar yemek yapamaz. Bakın ben kalın giymeme rağmen burada üşüyorum. Enkaz altında şu saatte insanlar var" dedi.

'Kelimleler boğazımızda düğümleniyor'

Yaraları dayanışma ile saracaklarına inandığını söyleyen Dede, "Adıyaman'ın yüzde 70-80'i yıkılmış durumda. Eğer biz el ele verirsek bu acıyı bir nebze de olsa hafifleteceğiz. Acil olarak çadır ve barınma konusuna ihtiyaç var. Buradan devletin bütün yetkililerinden ve herkesten biran önce bu elektrik ve su sorununu gidermelerini istiyoruz. Hakikaten konuşacak kelime de bulamıyoruz. Kelimeler boğazımızda düğümleniyor. Hepimizin başı sağolsun" dedi.   

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.