Şahkulu Sultan Vakfı Başkanı: Bir grup eşkıya yardım TIR’larımıza silahlı saldırıda bulundu

Şahkulu Sultan Vakfı Başkanı: Bir grup eşkıya yardım TIR’larımıza silahlı saldırıda bulundu

Şahkulu Sultan Vakfı Başkanı Beyzade Özkahraman, Kahramanmaraş merkezli depremlerin sonrası topladıkları yardım TIR’larına silahlı saldırı düzenlendiğini, bir kişinin yaralandığını söyledi.

TELE1’den Luiz Letisya Azak’a konuşan Şahkulu Sultan Vakfı Başkanı Beyzade Özkahraman, ilk bilgilere göre “Bir grup eşkıya yardım TIR'arımıza silahlı saldırıda bulundu. Depremzedelere bir yığın malzeme topladık. Bir grup el koymuş. Bizimkiler de direnmiş bir kişi yaralanmış” ifadesini kullandı.

Şahkulu Sultan Dergahı Başkanı Beyzade Özkahraman, saldırıyla ilgili olarak ANKA'ya da, "Bizim Pendik şubemiz var. Depremzedeler için çok miktarda bağış topladı. Şahkulu'nda toplanan bağışlarla birlikte TIR'larla Anadolu'ya sevk edildi. Çok büyük çaba gösterdik depremde. TIR'lardan birine el koymak istemişler. Gasp gibi bir durum olduğunu anladık. Çocuklar da vermemek için direnmiş. O direnme sırasında ateş edilmiş. Arkadaşlarımızdan biri yaralanmış. Olay gasp gibi görünüyor" açıklamasını yaptı.

Şahkulu Sultan Pendik Cemevi Şubesi yöneticileri, saldırganların saldırı sonrası aracı bırakıp kaçtıklarını belirterek,yaşanan olayla ilgili şu bilgileri paylaştı:

"Yardım malzemeleri götürecekken, bu şekilde önümüzün kesilmesi çok kötü. TIR'ımızın önünü kestiler. 'Bizim arkamızda kimler var, siz bunları biliyor musunuz? Buraya adam yığarız' dediler. Sabotaj amaçlı gelmişler, arabanın ön ve arka plakası yok. Şase numarasını patlatmışlar."

 

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu Twitter hesabından, "Şahkulu Sultan Vakfı Pendik Şubesi'ne silahlı saldırı…" paylaşımını yaptı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.