'Sahipsiz memleket'in çamurlu kaldırımları

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bulunan İpekyolu Caddesi’ndeki kaldırım sorunu vatandaşları bezdirdi. Yürümekte zorluk çeken vatandaşlar yıllardır bitmek bilmeyen bu sorunun çözülmesini istiyor.

“Yüksekova sahipsiz bir memlekettir” cümlesi, son yıllarda vatandaşların ilçede uzun süredir yaşanan sorunlara karşı sıkça kullandığı bir cümle. Zaman zaman ‘il olacak’ söylemleri ile gündeme gelen Yüksekova’da henüz yol ve kaldırım sorunları bile giderilmiş değil. İlçede karların erimesiyle birlikte İpekyolu Caddesi’ndeki kaldırımlar çamur deryasına döndü. Her gün binlerce öğrenci ve vatandaşın kullandığı ilçesinin en işlek caddelerinden olan İpekyolu Caddesi’nde yıllardır devam eden kaldırım sorunu vatandaşı bezdirdi.

Memleketimizi bu çamur deryasından bu toz topraktan kurtaralım

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası’nın bir önceki başkanı Salih Özdemir, ilçe halkı olarak sorunların üzerine gitmediklerinden dolayı ilçede sorunların hiçbir zaman bitmediğini belirterek, “Sorunlarla boğuşuyoruz. Kışın bu kaldırımlarda çamur ve karla mücadele ediyoruz, yazın da toz toprakla mücadele ediyoruz. 120 bin nüfuslu bir ilçede yaşıyoruz. Özellikle bu yol uluslararası bir yoldur ama maalesef içler acısı bir durum var. Düşünün şuan burada bir engelli vatandaş geçmek istediğinde nasıl geçecek. Kimin üzerine ne düşüyorsa, kimin ne etkisi ve yetkisi varsa biran önce bu konuya odaklanalım. Bu memleketimizi bu çamur deryasından bu toz topraktan kurtaralım. Bundan 3 gün önce bu caddede bir hamile kadına araç çarptı. Eğer bu kaldırımlarımız sağlıklı bir şekilde kullanılabilseydi belki bu kaza da yaşanmazdı. Bu sorun çok ciddi bir sorun. Şimdi dışarıdan gelen bir vatandaş bizi bununla yargılayacak. Diyecek ki, bakın bu şehrin kaldırımlarına bakın yürüyüş yollarına bakın. Karayolları Bölge Müdürlüğü’nden, Yüksekova Belediyesi’nden, Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü’nden, kimin ne yetkisi varsa lütfen bununla bir ilgilenin” dedi.

Görüyorsunuz ne kadar güzel çamurlu kaldırımlarımız var

Emekli Banka Müdürü Şemsettin Demir 1985’ten beri ilçede yaşadığını belirterek, “Yüksekova bugüne kadar ne yazık ki bir düzene girmedi. Görüyorsunuz ne kadar güzel çamurlu kaldırımlarımız var. Yüksekova, Hakkari’nin göz bebeğidir ama bu halde olmaması gerekir. Yetkililerin duyarlı olması lazım. Bir de mutlaka işi ehline vermek lazım” dedi.

Ben her zaman söylüyorum bu memleket sahipsizdir

İlçede esnaflık yapan Akif Demir ise kaldırımlara zaman zaman iş makinelerinin park edildiğini belirterek, “Ben birkaç kez bunları sosyal medyada da paylaştım. Bu memleket sahipsizdir. Kimse buralara bakmıyor. Bir kadın bebek arabasıyla bu kaldırımlardan nasıl geçecek? Görüyorsunuz araçlar da park etmiş. Ben her zaman söylüyorum bu memleket sahipsizdir” dedi.

Caddeden geçen öğrenciler de her gün çamurlu kaldırımlardan geçmek zorunda kaldıklarını belirterek söz konusu soruna bir çözüm bulunmasını istediler.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
24 Yorum