Sağlık emekçileri doktora saldırıyı protesto etti

Sağlık emekçileri doktora saldırıyı protesto etti

Mardin'de bir doktorun hasta yakınları tarafından saldırıya uğraması, sağlık emekçileri tarafından protesto edildi.

Mardin'de özel bir hastanede çalışan Dr. Bayram Yıldız, dün bir hasta yakınının saldırısına uğradı. Mardin Tabip Odası, Mardin Diş Hekimleri Odası ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), saldırıya dair ortak açıklama yaptı. Açıklamaya çok sayıda sağlık çalışanı katıldı. "Sağlıkta şiddete hayır" pankartı açıldı. 

Sağlık sisteminin sağlık emekçilerinin canına kasteden bir canavara dönüştüğünü belirten Tabip Odası Başkanı Dr. Mustafa Volkan Binbaş, mevcut sağlık sisteminde hastaların müşteri, hastanelerin fabrika ve sağlık çalışanlarının da birer işçiye dönüştürüldüğünü söyledi. Meslek etik ilkelerine göre çalışmanın hekimlerin saldırıya uğraması için gerekçe haline getirildiğini belirten Binbaş, sağlıkta şiddete mevcut cezalar ile çözüm bulmanın mümkün olmadığını söyledi.

Sağlıkta şiddetin sağlık emekçilerinin köleleştirilmesi için bir araç olarak kullanıldığını kaydeden Binbaş, "Ülkeyi yönetenleri; sağlıkta şiddeti görmezden gelen, kışkırtan söylem ve politikalardan vazgeçmeye, etkin bir sağlıkta şiddet politikası için Tabip Odaları ve sağlık merlek örgütleriyle birlikte hareket etmeye, onların talep ve önerilerini dinlemeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI ÇIKARILMALI

Saldırıya uğrayan Dr. Bayram Yıldız da, bu tarz saldırıların artış gösterdiğini belirterek, daha fazla hastaya bakmak zorunda kalmaları ve hastalara ayrılan zamanın azalmasının şiddet olaylarının artmasında etkili olduğunu söyledi. Şiddet söylemlerinin artmasının toplumun birçok kesiminde olduğu gibi sağlık alanında da hekimlere dönük şiddet olarak yansıdığını kaydeden Yıldız, şiddetin caydırıcı olması için sağlıkçıların uzun zamandır talep ettiği sağlıkta şiddet yasasının bir an önce çıkarılması gerektiğini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.