Sağlık Bakanı: Tasarruf gerekçesiyle sağlık hizmetlerinde aksama yoktur

Sağlık Bakanı: Tasarruf gerekçesiyle sağlık hizmetlerinde aksama yoktur

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'sağlık harcamalarında kısıntıya gidildiği' iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Koca "İddialarının aslı yoktur" ifadelerini kullandı.

Dövizde yaşanan dalgalanmalarla birlikte, Ordu Devlet Hastanesi ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ‘hayati’ olanlar dışındaki ameliyatların durdurulduğu haberlerinin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yaptı.

Koca “Tasarruf gerekçesiyle sağlık hizmetlerinde herhangi bir aksamaya müsamaha göstermemiz mümkün değildir.” dedi.

Koca şöyle devam etti; “Bazı basın yayın organlarında tıbbi malzeme alınmaması sebebiyle hastanelerde ameliyatların durduğuna ve piyasada bazı ilaçların bulunamadığına dair haberler yer almaktadır. Dövizdeki kur artışı nedeniyle sağlık harcamalarında kısıntıya gidildiği veya idareler tarafından bu tarz talimatlar verildiği iddialarının aslı yoktur.”

Gazi Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği de “Hayati önem taşımayan ameliyatlarda kullanılacak tıbbi malzemeleri bir süre almayacağını” duyurduğu kurum içindeki yazıya dair haberlerle ilgili açıklama yayınladı. Yönetim yazının bilgilendirme amaçlı olduğunu ve ameliyatların devam ettiğini duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum