Saç ekimi nasıl yapılır?

Saç ekimi nasıl yapılır?

Saç ekimi farklı yöntemler kullanılarak yapılan cerrahi ve estetik bir operasyondur.

Saç ekimi farklı yöntemler kullanılarak yapılan cerrahi ve estetik bir operasyondur. Bu konu hakkında pek çok insanın merak ettiği konular bulunmaktadır. Saç ekiminin nasıl yapıldığı, saç ekimine uygulanan fiyatlar, bu fiyatların nasıl belirlendiği, saç ekiminden alınan sonuçlar gibi çok sayıda soru insanların ilgi alanına girmektedir. Bizde sizleri aydınlatmak amacıyla Sn. Doç. Dr. Erdem Güven ile görüşmeyi uygun bulduk. Umarız görüşmelerimizden kendinize uygun cevaplar bulabilirsiniz.

Hocam sizden öğrenmek istediğimiz ilk şey ihtiyacı olan herkes saç ekimi yaptırabilir mi?

Bu sorunuzu cevaplamak için, öncelikle saç ekimi yaptırmak isteyen kişinin saçlarının alınacağı bölgesinin değerlendirilmesi gerekir. Saç ekiminde en önemli konu saçlı alanda bulunan saçların sık ve güçlü bir yapıda olması gerekir. Aksi halde saçsız alana nakil yapılacak saçlar temin edilemez. Saçlı ve saçsız alanın birbirine oranı yaklaşık olarak 3/4 olmalıdır. Bu şekilde olursa, saç ekimi daha başarılı olacaktır. En önemli konu saç ekimi yaptırmak isteyenlerin saç dökülmesinin durması gerekir. Saç dökülmesi durmayan kişilere de saç ekimi yapılabilir. Ancak belli periyotlarla saç ekiminin yenilenmesi ya da saç ekimi yapılırken daha sık saç ekilmesi gerekir.

Hocam başarılı bir saç ekimi nasıl olmalıdır?

Yapılan saç ekimine başarılı olmuş diyebilmemiz için, bunun yapıldıktan sonra fark edilmemesi gerekir. Yani doğallığın sağlanabildiği ölçüde saç ekimi başarılıdır. Yapılan işlemin en yakın kişiler tarafından bile fark edilmemesi gerekir. Aşağıdaki yazımda detaylı bilgi vermeye çalıştım.

http://www.estecenter.com/sac-ekimi-nasil-yapilir

Hocam saç ekimi yaptırmak isteyenlerin en fazla merak ettikleri konu fiyatlarıyla ilgili, bu konuda bize neler söyleyebilirsiniz?

Bu konu hakkında size söyleyebileceğim yaklaşık bir fiyat olamaz. Çünkü saç ekimi fiyatlarını belirleyecek pek çok unsur bulunmaktadır. Bu fiyatlar kişiye göre değişim göstermektedir. Saç tellerinin kalitesinden, saç köklerinin sıklığına, uygulanacak yönteme, saç ekiminin yapılacağı merkeze, saç ekimini yapacak doktora ve ekibine kadar çok sayıda etken fiyatların belirlenmesinde etkili olmaktadır. Saç ekimini yaptırmayı düşünen kişilere tavsiyem, iyi bir saç ekim merkezine giderek bu detayları açıklığa kavuşturmaları ve kendilerine uygun olacak fiyatları öğrenmeleridir.

Hocam size saç ekiminde kullanılan yöntemleri ve bizlere hangi yöntemi tavsiye edeceğinizi sormak istiyoruz?

Saç ekiminde daha önceleri FUT tekniği kullanılmaktaydı. Günümüzde az da olsa bu yöntemin hala kullanıldığını görüyoruz. Ancak bizim tavsiye ettiğimiz ve daha başarılı sonuçların alındığı FUE tekniğini saç ekimi yaptırmayı düşünenlere tavsiye ederim. Zaten çoğu saç ekimi merkezinde buna dönüş olmuştur. Her iki yöntem arasında sadece saçların saçlı bölgeden alınması konusunda farklılıklar bulunmaktadır. Saçların ekimi her iki teknikte aynıdır.

Hocam size son bir soru sormak isteriz. Saç ekimi yaptırmak isteyenlerin en fazla sorduğu sorulardan biri bu işlem sırasında acı duyacaklar mı?

Evet, bu konuda hastalarımız hiç merak etmesinler. Yapılan işlemlerde lokal anestezi kullanıldığından, saç ekiminde ve sonrasında acı duymamaktadırlar.

Kaynak: http://www.estecenter.com/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.