Sabri Özel: Asıl zenginlik paylaşmaktır

Şemdinlili İş İnsanı Sabri Özel, Hakkarili iş insanlarına burs çağrısında bulunarak, “Herkes okul yapamayabilir ama iki tane öğrenci, on tane öğrenci okutabilir” dedi.

Memleketi Şemdinli’yi ziyaret eden İş İnsanı Sabri Özel Yüksekova Haber Portalı’na açıklamalarda bulundu.

Yıllar sonra memleketine geldiğini belirten Özel, “16 yaşıma kadar çocukluğum bu köylerde, bu dağlarda geçti. Her karışını çok iyi bilirim. Doğup büyüdüğü yeri kimsenin unutmaması lazım” dedi.

'Şemdinli küçük bir İsviçre’dir'

Şemdinli’yi İsviçre’ye benzettiğini, arkadaşlarına da sürekli Şemdinli’yi görmeyi tavsiye ettiğini belirten Özel, “Gerçekten küçük bir İsviçre’dir burası. Maalesef getiremiyoruz arkadaşlarımızı buraya. Çok ön yargılılar ama ben geldiğimde hayran kalıyorum bu doğaya. Neden biz de bir İsviçre olmayalım? İsviçre’de de deniz yok, orda da aynı benzer dağlar var orda da çok kar yağar. Ben oranın iklimini buraya benzetiyorum” dedi.

'Tekeli köyünün bende yeri ayrıdır'

Son olarak Tekeli köyünde yaptıkları sağlık ocağına değinen Özel, “Şimdi oranın tabii ki ben suyunu içmişim yemeğini yemişim. O köyde hem çocukluğum geçmiş hem ticarete başlangıç noktamdır. Çok soruyorlar ‘Neden tekeli köyü? Bir ayrıcalık mı var?’ diye. Bütün köyler bizim. Tekeli’nin yeri, ticarete başlangıç noktam olmasından dolayı bende başkadır. Diğer köylerin de eksiği ne varsa elimizden geldiği kadar gidermeye çalışacağız” dedi.

'Bundan sonra gençlerle ilerleyeceğiz'

Şemdinli’de önceki gün Sabri Özel Lisesi’nden mezun olan ve Sabri Özel bursu alan öğrencilerle tanıştığını ifade eden Sabri Özel, “Şemdinlili gençlerle Şemdinli için neler yapabiliriz, nasıl projeler geliştirebiliriz bunu konuştuk. Baya güzel bir toplantı oldu. Bütün arkadaşlar bu çalışmalarda yer alacak ama dernek mi olur vakıf mı olur bilmiyorum. Bence verimli bir çalışma olacak. Ben şu ana kadar yalnız yapıyordum yatırımları. Bundan sonra o gençlerle ilerleyeceğiz. Güzel projelerimiz olacak” dedi.

'3 bin kişiye istihdam sağladım'

Fabrika kurmanın küçüklük hayali olduğunu belirten Özel, “Allah bunu nasip etti. Ama zenginlik “çok param olsun bankaya koyayım” değildir. Zenginlik paylaşmaktır. Bende 3000 kişi çalışıyor. 3 bin insana aş iş vermişiz. Ben bunun mutluluğunu yaşıyorum. Bu zenginlik bana böyle tat veriyor. Ben de parayı Avrupa’ya veya bankaya yatırabilirdim. Çok rahat ve huzurlu da olabilirdim. Ama bu beni daha çok mutlu ediyor. Burada daha huzurluyum” dedi.

'Herkes okul yapamayabilir ama iki tane öğrenci, on tane öğrenci okutabilir'

Hakkari’deki iş adamlarına çağrıda bulunan Özel, “Eğer mutlu olmak istiyorlarsa onların da Hakkari’nin her köşesinde eğitime önem vermeleri lazım. Belki coğrafyamıza yatırım yapamıyoruz ama çok güzel gençlerimiz var. O gençlere, o çocuklara dokunmak lazım. O gençlerin eğitimi çok önemli. Bir örnek vereceğim. Bir aileyi aldık biz Şemdinli’den İstanbul’a götürdük. Durumu çok iyi olmayan bir aile ama o ailenin gençleri bugün hem sınıfında birinci hem okulunda birinci, hem yaşadığı bölgede birinci. Bizde çok pırlantalar var, yeter ki dokunalım. Onun için iş adamlarımıza şunu söylüyorum, herkes okul yapamayabilir ama iki tane öğrenci, on tane öğrenci, yüz tane öğrenci okutabilir. Bu öğrenciler bizim geleceğimiz olacak. Onun için iş adamlarına ricam onlar da benim gibi burs versinler. Ben çok mutluyum. Verdiğim burslarla öğrenciler okul okudular. Mezun oldular ve şu anda da benim yanımda üst düzey çalışıyorlar” dedi.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum