Sabahattin Kepenek güven tazeledi

Sabahattin Kepenek güven tazeledi

Hakkari'nin Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurulu yapıldı. Başkan Sabahattin Kepenek güven tazeledi.

Simitçi Dünyasında yapılan genel kurula Halk Bankası Müdürü Atilla Baykar, Yüksekova Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Vekili Hikmet Durna, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif üyeleri katıldı.

Divanın oluşturulmasının ardından faaliyet raporu okundu. Tek liste halinde gidilen kurulda, mevcut Başkan Kepenek oy birliğiyle tekrar başkan seçildi.

Burada açıklama yapan Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Sabahattin Kepenk, “2016 yılında ilçemizde ve ülkenin birçok yerinde güvenlik nedeniyle 3 aya aşkın sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bu 3 ay süre zarfında kooperatif ortaklarımızın mağdur olmamaları için elimizden gelen tüm gayretleri sarf ettik. Esnaflarımızın banka takiplerine düşmemeleri için bu 3 ay süre zarfında olan taksitleri kooperatif ortaklarımızın yerine ödeyerek kooperatif borçlandırılan ve yine bu 3 ay süre içersinde kredilerini faizsiz olarak ertelemek için Ticaret Bakanlığı ve TESKOMB genel merkezimin yapmış olduğumuz müracaatlar sonucunda kooperatif ortaklarımız bir yıllık taksitlerini faizsiz ertelemesini gerçekleştirdik” dedi. 

2016 sokağa çıkma süresince ortaklarının yerine ödedikleri taksitlerin 12 ay taksitlendiğini belirten Kepenek, “2016 yılında 7. gruptan faaliyetlerimize devam ederek yine 2016 yılında 1.200.000.00 TL ortaklarımıza faizsiz ve masrafsız kredi kefaretini sağladık. 2016 yılında Haziran ve 2011 yılına kadar şoför esnaflarımıza 22 adet minibüs ve 26 adet ticari taksi alarak kefaretini üstlendik. 2016 yılında Haziran 2011 yılına kadar toplan 84.294.000.00 TL esnafımıza kredi kefaleti sağladık” ifadelerini kullandı.

7. Gruptan 1. Risk grubuna yükseldiklerini belirten Kepenek şöyle devam etti “Kooperatifimiz kefaleti ile Halk Bankası Yüksekova şubesinde kullandırdığımız kredilerden dolayı bankanın takibine girmiş hiçbir borcumuz bulunmamakta. Gerek Van bölge birliği olsun ve gerek TESKOMB merkez birliğinde olsun kooperatifimiz örnek kooperatiflerin arasında yerini almamaktadır. Kooperatifimizin temel amacı esnafı sanatkarı ve üreticinin yanında olmaktır. Yeni iş yerini açmak ve büyütmek isteyen her esnafımızın ve sanatkarlarımızın yanında olduk. Bundan sonra da olacağız. Bugüne gelmemize ve bu başarıların sağlamamıza kooperatif ortaklarımızın bizlere verdikleri destek ve güven ile yönetim kurulumuzun ve personellerimizin özverili çalışmaları neticesinde olmuştur.

2020 yılında tüm dünyada ve ülkemizde baş gösteren pandemi hastalığı boyunca esnaf ve sanatkarlarımızın kredi taleplerini karşıladık. Borçlu ve kefil imzalarını almak için dosyalarımızı evlerine ve işyerlerine götürerek imzaladık. Böylece esnafımız sadece nakdi almak için bankaya gidiyorlardı. Hedefimiz ve amacımız daha ileri seviyelere kooperatifimizi getirmektir. Bütün kooperatif ortaklarımızı yönetim, denetim kurulu üyelerimize, personellerimize halk bankası müdürü ve çalışanları hizmet ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim.”

Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkan Yardımcısı Mütalip Gelincik ise TESKOMB Genel Başkanı A. Kadir Akgül’ün gönderdiği mesajı okudu.

k1.jpg

k2.jpg

k3.jpg

k4.jpg

k5.jpg

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum