Sabah ve A Haber o skeci üstüne aldı

Sabah ve A Haber o skeci üstüne aldı

Türkiye'nin en çok izlenen programlarından Güldür Güldür'ün medya eleştirisi yapılan skeçini veren A Haber şu yorumu yaptı: "Bakın hayatın her yerinde olan mizah bu kez nasıl apaçık politik bir mesaja dönüştürüldü?"

Show TV’de yayınlanan ve Türkiye’nin en çok izlenen programlarından biri olan ‘Güldür Güldür Show’un önceki günkü bölümünde yayınlanan skeç Sabah ve A Haber’in tepkisini çekti. Sabah gazetesi skeçle ilgili “Seçime bir haftadan az bir süre kala toplum mühendisleri yine devrede! Bir televizyon kanalında yayınlanan Güldür Güldür isimli programda yaklaşan 31 Mart seçimleri hedefe alınarak yapılan algı operasyonu tepki çekti” diye yorum yaptı. Türkiye’de bazı medya kuruluşlarının hicvedildiği skeçle ilgili A Haber’de yapılan yayında da şöyle denildi: “Show TV’de yayınlanan “Güldür Güldür Show” isimli bir komedi programında 31 Mart 2019 yerel seçimlere bir haftadan az bir süre kala dikkat çekici bir skeçten gündeme damgasını vurdu! Bakın hayatın her yerinde olan mizah bu kez nasıl apaçık politik bir mesaja dönüştürüldü?”

Yeni yayın yönetmeninin yazı işleri toplantısına sadece “Hay hay efendim, hay, hay. Hay hay efendim” dediği bir telefon konuşması yaparak girdiği skeçte, bir dizi habere ‘alternatif’ manşetler atılıyor. Haber başlıklarını ‘olumlu’ hale getirmeye çalışan yayın yönetmeni “Ekmeğe yüzde 20 zam geldi” haberine “Obeziteye tokat! Halkımız ekmek yiyemediği için yaza fit vücutlarıyla merhaba diyecek” başlığını atıyor; artan obezite oranları hakkındaki bir habere ise “Var ki yiyoruz” başlığını uygun görüyor. “İşsizlik oranı yüzde 10” haberine “Çalışma oranı yüzde 90” haber başlığını atan yayın yönetmeni, “Tonlarca limon çiftçinin elinde kaldı” haberine de “Çiftçi limonataya doyacak” diyor. İşte o skeç:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum