Sabah Gazetesi Yükselir'in işine son verdi

Sabah Gazetesi Yükselir'in işine son verdi

Sabah Gazetesi yazarı Sevilay Yükselir'in seçim süreci boyunca HDP 'nin barajı geçmesi ve oy desteğinde bulunacağına yönelik yazılar kaleme alması üzerine işine son verildi.

ANKARA - HDP'nin başarısından sonra yandaş medyada tasfiye operasyonları başlatıldı. Sabah Gazetesi'nin 7 yıldır yazarı olan Sevilay Yükselir, HDP'ye destek ve oy verdiği için işinden oldu. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'la ilgili twitter'da "Davutoğlu Yalçın Akdoğan'ı sustursun" paylaşımlarından sonra Akdoğan ve AKP'lilerin hedefi haline gelen Yükselir, işten atıldığını hesabında doğruladı. Yükselir tweetlerinde, "Seçim süreci boyunca HDP 'nin barajı geçmesi ve oy desteğini benimsemediğinden dolayı işime son verildi. Her şeyin hayırlısı olsun. Gazeteciliğe devam" dedi. 

Yükselir, 2015 Genel Seçimleri'nden önce HDP'ye verdiği desteği vurgulamış ve "Bu iktidara, Erdoğan'a Kürt Sorununun çözümünde attığı adımlardan dolayı tapmıştım" ifadeleriyle dikkatleri üzerine çekmişti. Dün de yazar Nazlı Ilıcak ile Twitter'da bir tartışma içerisine giren Yükselir, Başbakan Yardımcısı Akdoğan için "karga" ifadesini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.