Sabah gazetesi Köroğlu söyleşisinin ses kaydını yayınladı

Sabah gazetesi Köroğlu söyleşisinin ses kaydını yayınladı

Sabah gazetesi, Derya Köroğlu'nun isteğiyle çıkarıldığını iddia ettiği bölümlerin ses kaydını yayınladı. Köroğlu, söyleşinin ardından gelen eleştirilere karşılık, 'inanmayın' açıklaması yapmıştı.

Yeni Türkü grubunun solisti ünlü sanatçı Derya Köroğlu’nun Sabah’a verdiği söyleşinin ardından başlayan tartışma devam ediyor.

Sabah’a söyleşi vermesinin ardından çokça eleştirilen Köroğlu, söyleşinin yayımlanmasının ardından, “Cımbızla oradan çekilip parça parça kelimeleri bir araya getirerek bana ‘söylettirilen’ sözlere inanmayın” açıklaması yapmıştı.

Sabah gazetesi, Köroğlu’nun açıklamalarının ardından, söyleşinin Köroğlu’nun isteğiyle çıkarıldığı iddia edilen bölümlerin ses kaydını yayınladı. Çıkarılan bölümde Derya Köroğlu’nun “CHP’ye sitemimiz çok büyük. Atatürk’ün partisi filan değildir” sözleri yer aldı.

Sabah’da yer alan haberde ise “Tuba Kalçık sordu, Yeni Türkü grubunun solisti Derya Köroğlu içtenlikle soruları yanıtladı. O ne istediyse röportaja o cümleler kondu. Sosyal medyada linç timi devreye girince Köroğlu birden çark edip GÜNAYDIN’a söylediklerini inkar yolunu seçti. Yılların sanatçısı, bu tutumuyla hem kendini bitirdi, hem de gazeteciliğe ayıp etti. (…) Halbuki Kalçık, ‘Saptırıldı’ denen röportajın son dökümünü ilkeli bir davranışla Derya Köroğlu’na gönderip onayını almıştı.” ifadeleri kullanılmıştı.

KÖROĞLU: TARAFSIZ SÖYLEŞİ SÖZÜNE KANDIM MAALESEF

Sabah gazetesine verdiği röportajın tepki görmesi üzerine Köroğlu, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Cımbızla oradan çekilip parça parça kelimeleri bir araya getirerek bana ‘söylettirilen’ sözlere inanmayın. Benim cephemde ve duruşumda hiç bir değişiklik yok. Malum basınla muhatap olmamın nedeni, son yaptığım “İki Iyi Çocuk” film muzikleri bahanesiyle Antakya’daki film galasına gelip benle konuşmalarıdır.

Gala öncesinde beni üst üste aramalarına rağmen kabul etmemiştim röportajı ancak film hatrına tarafsız bir söyleşi sözüne kandım maalesef.

40 yıldır tüm samimiyetimizle müzik yapmış, her konserde duruşumuzu ve gelecek umutlarımızı seyircimizle paylaşmış insanlar olarak, böyle oyunların bizi yolumuzdan saptırmayacağını bilin lütfen.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.