Rutkay Aziz'den Erdoğan'a: Ben mi faşist oluyorum Mozart mı?

Rutkay Aziz'den Erdoğan'a: Ben mi faşist oluyorum Mozart mı?

Rutkay Aziz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Cumhurbaşkanını Mozart dinlemeye zorlamak faşistliğin dik alasıdır" sözlerini değerlendirdi.

Sanatçı Rutkay Aziz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Cumhurbaşkanını Mozart dinlemeye zorlamak faşistliğin dik alasıdır” sözlerini eleştirdi. Aziz, “Faşizmin ne olduğu o zaman tam bilinemiyor. Ben mi faşist oluyorum bu durumda Mozart mı oluyor faşist? Böyle bir durum varsa ben insanlık adına Mozart’ı korumaktan yanayım” dedi.

Rutkay Aziz, Fazıl Say’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı konserine davet etmesiyle ilgili bir soruya, “Yeter ki gitsin cumhurbaşkanı bir Mozart bir Beethoven dinlesin. Belki iyi gelir” şeklinde yanıt vermişti. Bugün AK Parti grup toplantısında konuşan Erdoğan ise “Bu ülkenin meşrebi ve duruşu belli olan Cumhurbaşkanı’nı Mozart dinlemeye zorlamak faşistliğin dik alasıdır” demişti.

‘FAŞİZMİN NE OLDUĞU TAM BİLİNEMİYOR’

Artı TV yayınına bağlanan oyuncu Rutkay Aziz, Erdoğan’ın sözlerine yanıt verdi. Erdoğan’a bir şey önermediğini belirten Aziz, “Sadece bana Erdoğan’ın Fazıl Say konserine gideceği söylendi, bu konuda ne düşündüğüm soruldu. Ben de ‘Çok iyi olur, Mozart ve Beethowen dinler, iyi gelir’ dedim” şeklinde konuştu.

Erdoğan’ın sözlerini değerlendiren Aziz, “Faşizmin ne olduğu o zaman tam bilinemiyor. Ben mi faşist oluyorum bu durumda Mozart mı oluyor faşist? Böyle bir durum varsa ben insanlık adına Mozart’ı korumaktan yanayım” dedi.

‘ELEŞTİREL DÜŞÜNEN KİM VARSA MÜSVEDDE OLUYOR’

Erdoğan’ın sanatçılarla ilgili “müsvedde” ifadesi kullanmasına değinen Rutkay Aziz, şunları söyledi:

“Sanata ve kültür hayatımıza nasıl baktıklarının göstergesidir. Bu Metin’le başladı Müjdat’la, başka arkadaşlarla devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanı, Metin’e ve Müjdat’a ‘sanatçı müsveddeleri’ derken aslında ucu açık bir laf ediyor. Yani muhalefette kim varsa, kim eleştirel bir yaklaşım içindeyse bunlar demek ki müsvedde oluyor. Kim müsvedde, kim değil bunu halk zaten belli bir yerde kendisi getirip, koyuyor. Bunun ötesinde daha fazla muhatap tutmanın bir anlamı yoktur kendilerini.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.