Rusya Türkiye'yi izliyor

Rusya Türkiye'yi izliyor

Le Figaro gazetesi, Rusya’nın Suriye’nin Türk sınırına yakın Kesap bölgesinde kurduğu tesiste Türkiye'yi izlediğini yazdı.

Le Figaro gazetesi, Rusya’nın Suriye’nin Türk sınırına yakın Kesap bölgesinde bir radar tesisi kurduğunu, buradan hem sınırın Türk tarafında olup bitenleri hem de başta “Adana'daki Amerikan üssü” olmak üzere, Türkiye’deki NATO üslerini izlediğini yazdı.

Rusya’nın Suriye’nin Türk sınırına yakın Kesap bölgesinde bir radar tesisini kurduğu, buradan, başta “Adana’daki Amerikan üssü” olmak üzere, Türkiye’deki NATO üslerini de izlediği öne sürüldü. 

Fransa’nın önde gelen gazetelerinden Le Figaro, Rusya’nın Kesap bölgesinde ilkbaharda kurduğu radar tesisinin, rejimin “stratejik” bir bölgede isyancıları gözleme olanağı sağladığını yazdı. 
 
Batılı bir kaynağa dayanarak Rusya’nın Suriye’ye radar kurarmasının iki hedefinin olduğunu savunan gazete, bu hedefleri şöyle sıraladı:
“Sınırın diğer tarafındaki Turkiye’deki NATO üslerini, özellikle Adana’daki Amerikan üssünü gözlemek ve Beşar Esad’ın rejimine, Özgür Suriye Ordusu’un bayrağı altında yüzlerce muhalifin bir araya geldiği sınırın Türk tarafındaki olup bitenleri daha iyi izleyebilmesi için araçlar sağlamaktır.”
 
-ERMENİLER VE ALEVİLER YAŞIYOR-
 
Bu arada Le Figaro, Kesap’ın demografik yapısına dikkat çektiği haberinde ilk başta bir Ermeniyerleşim merkezi olan Kesap’ın nüfusunun halen rejime sadık Ermeniler ve Alevilerden oluştuğu belirtti.
 
Haberde “Kaynak, 1300 metre yükselikteki Kesap’ın, Suriyeli rejim için hem sınırın Türk tarafında, hem de daha gerisinde olup bitenleri görme olanağını sağlayan stratejik bir yer olduğunu da söyledi” denildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.