Rusya IŞİD'i denizden vurdu

Rusya IŞİD'i denizden vurdu

Suriye ordusunun stratejik Deyrül Zor'daki IŞİD operasyona Rusya'dan cruise desteği geldi. Rusya ordusu, Akdeniz'deki Amiral Essen fırkateyninden, Deyrül Zor yakınlarındaki IŞİD hedeflerine füze fırlattı.

Rusya, Suriye’de IŞİD kuşatmasının kırılmak üzere olduğu belirtilen Deyrül Zor kentine cruise füzeleri fırlattı. Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, füzelerin Suriye ordusunun bölgedeki harekâtına yardım etmek için atıldığı belirtildi.

Açıklamaya göre, Akdeniz’deki Rus fırkateyni Amiral Essen’den, Deyrül Zor yakınlarındaki IŞİD hedeflerine Kalibr cruise füzeleri fırlatıldı. Füzelerin, IŞİD’in komuta ve iletişim merkezlerini, silah depolarını, bir araç tamir noktasını ve çok sayıda militanı vurduğu belirtildi. Vurulan militanların, Rus ve eski Sovyet ülkelerinden olduğu da belirtildi.

Stratejik Deyrül Zor kenti, yaklaşık üç yıldır IŞİD kuşatması altında. Suriye yönetimi kentteki binlerce sivil ve askere bu süreçte havadan gıda ve silah yardımı gönderdi. Ordu geçen ay Deyrül Zor’a operasyon başlatırken, IŞİD kuşatmasının son haftalarda kırılmak üzere olduğu belirtiliyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.