Rustem Çakmak'ın ağabeyi: Kardeşim suya giderken katledildi

Rustem Çakmak'ın ağabeyi: Kardeşim suya giderken katledildi

İran askerlerinin sınır ihlali yaparak katlettiği Rustem Çakmak defnedildi. Kardeşinin suya giderken katledildiğini aktaran ağabeyi Dilşat Çakmak, cenazeyi almaya giden köylülere de ateş açıldığını söyledi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Şikevtan köyünde, İran askerlerinin sınır ihlali yaparak katlettiği 20 yaşındaki Rustem Çakmak, dün gece toprağa verildi. Hakkari Adli Tıp Kurumu'nda (ATK) yapılan otopsi işlemlerinin ardından cenazesi ailesi tarafından alınan Çakmak, Şikevtan’a götürüldü. Köyde dini vecibelerinin yerine getirilmesinin ardından Çakmak, aile kabristanında toprağa verildi.

690x450nc-hkr-16-08-2021-rustem-cakmak-defin2.jpg

KÖYLÜLERE ATEŞ AÇILDI

ATK raporuna göre, ensesinden vurulan Çakmak, olay yerinde yaşamını yitirdi. Çakmak’ın ağabeyi Dilşat Çakmak, kardeşinin vurulmasına dair şunları anlattı: “Aile olarak köyümüzün bulunduğu bölgede pikniğe gittik. Kardeşim koyunların olduğu kaynak suya gitti. Bir süre sonra kendisinden haber alamadık. Kardeşimin, çeşme başına gelen İran askerleri tarafından öldürüldüğünü duyduk. Köylüler, cenazeyi almaya giderken, İran askerleri köylülerin üzerine de ateş açtı.”

‘PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ’

İran askerlerin kardeşini katlettikten sonra cenazeyi almak için köylülerin olay yerine gittiğini anlatan Çakmak, “İran askerleri kardeşimi ayaklarından tutup, sallayarak, köylülere göstermiş. Köylüler yaşananları anlattı. İran askerleri nasıl olur da 2 kilometre topraklarımıza gelip, bu cinayeti işliyor? İnsan kendi toprağında nasıl olurda da öldürülür? Bu ilk değil, İran askerleri daha önce de yine köylerimize gelip, koyunlarımızı çaldı, hatta insanları bile kaçırdılar. Yaşananlar için gidip suç duyurusunda bulunacağız. Ne olursa olsun, biz yaşananların peşini bırakmayacağız. Gencecik bir insanı öldürdüler” dedi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.