Ruhani'den zafer konuşması

Ruhani'den zafer konuşması

İran'da ezici zaferle yeniden seçilen ılımlı cumhurbaşkanı Hasan Ruhani: İslam Cumhuriyeti, dünyayla etkileşim istediğini gösterdi.

İran’da ezici bir zaferle ikinci kez cumhurbaşkanı seçilen Hasan Ruhani, ilk konuşmasını yaptı. Ilımlı cumhurbaşkanı, seçimlerin ‘İran İslam Cumhuriyeti’nin uluslararası toplumla etkileşim isteğini ortaya koyduğunu’ söyledi. Ruhani, İranlıların reformları durdurmak isteyen sertlik yanlısı rakiplerini reddettiğini söyledi.

Devlet televizyonunda konuşan Ruhani’nin, bir yasağı delerek eski reformcu cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi’yi anması da dikkat çekti. Ruhani, hakkında konuşulmasının ve resimlerini yayımlamanın yasak olduğu Hatemi’yi övdü.

İran’da dün yapılan oylamanın bugün açıklanan sonuçlarına göre, Ruhani yüzde 57 oranında oy aldı. Muhafazakâr rakibi Seyid İbrahim Reisi yüzde 38.24 oranında kaldı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.