Ruhani'den İsrail'e Fahrizade suikastı suçlaması: Misilleme yapılacak

Ruhani'den İsrail'e Fahrizade suikastı suçlaması: Misilleme yapılacak

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran'ın nükleer programının kilit isimlerinden bilim insanı Muhsin Fahrizade'nın suikastından İsrail'i sorumlu tuttu.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İsrail'i İran'ın nükleer programının önemli isimlerinden bilim insanı Muhsin Fahrizade'yi öldürmekle suçladı. Ruhani, Fahrizade'nin suikastının 'nükleer alanda ilerlemeleri durdurmayacağını' söyledi.

"Şehit Fahrizade’nin öldürülmesi, düşmanlarımızın çaresizliğini ve nefretlerinin derinliğini gösteriyor. Onun ölümü İran’ın başarılarını engelleyemeyecek" diyen Ruhani, Tahran'ın 'uygun bir zamanda misilleme yapacağını' dile getirdi.

İranlı nükleer fizikçi ve Savunma Bakanlığı Araştırma ve İnovasyon Kurumu'nun başkanı Fahrizade'nın aracına başkent Tahran'da silahlı saldırı düzenlenmiş, Fahrizade'nin kaldırıldığı hastanede öldüğü duyurulmuştu. Saldırının ardından açıklama yapan Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İsrail'i suçlamış ve "Bu alçaklık, İsrail'in rolüne dair ciddi belirtilerle birlikte faillerin umutsuz savaş kışkırtıcılığını gösteriyor" ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.