RTÜK'ten uluslararası haber sitelerine 72 saat süre: Lisans almayanlara erişim engellenecek

RTÜK'ten uluslararası haber sitelerine 72 saat süre: Lisans almayanlara erişim engellenecek

RTÜK, Türkiye'de yayın yapan uluslararası haber sitelerine lisans başvurusu yapmaları için 72 saatlik süre verdi. Lisan almayan haber sitelerine erişim engellenecek.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İlhan Taşçı, kurulun uluslararası haber siteleri için denetim yetkisini kullandığını açıkladı. Taşçı'nın açıklamasına göre Amerika'nın Sesi, Deutsche Welle ve Euronews'e lisans başvurusu yapmaları için 72 saat süre tanındı. Başvuru yapıp lisans almamaları durumunda sitelere erişim engellenecek.

Taşçı'nın paylaşımları şu şekilde:

"RTÜK ilk kez uluslararası haber siteleri için denetim yetkisini kullandı. Oy çokluğuyla alınan kararla, http://amerikaninsesi.com, http://dw.com/tr ve http://tr.euronews.com sitelerine lisan için 72 saat süre tanıdı. Bu sürede başvurmayanların erişimleri engellenecek.

RTÜK’e İnternet yayınlarını denetleme yetkisine veren yasa 2019 yılında yürürlüğe girdi. Üç yılın ardından RTÜK’ün aklına yabancı haber sitelerinin gelmesi hayli ilginç. Anlaşılan devamı da gelecek!"

'BAŞARISIZLIĞA MAHKUM'

RTÜK Üst Kurul Üyesi Okan Konuralp de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kararı eleştirerek, "RTÜK, VOA, DW ve Euronews’e lisans başvurusu için 72 saat süre tanıdı. Oy çokluğuyla alınan karar SETA’nın 2019’daki fişleme niteliğindeki uluslararası medya raporunun bir uygulaması. Lakin, uluslararası medyanın baskılanmasına yönelik bu hamle de başarısızlığa mahkumdur." dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.