RTÜK’ten Amed Radyo’ya 12 bin TL’lik ceza

RTÜK’ten Amed Radyo’ya 12 bin TL’lik ceza

Cezanın gerekçesi Amed Radyo’nun gelir beyannamesi göndermediği iddiası.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Diyarbakır'da karasal yayın yapan Amed Radyo TV'ye 12 bin 804 TL para cezası kesti. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Amed Radyo TV Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Yayın Yönetmeni Ferat Mehmetoğlu, cezanın nedeni olarak RTÜK’ün ticari gelir beyannamesi gönderilmemesini gösterdiğini söyledi.

Ancak Mayıs 2021’de söz konusu beyannameyi gönderdiklerini söyleyen Mehmetoğlu şu açıklamayı yaptı:

“Oysa söz konusu tarihte ve hatta sonrası RTÜK tarafından defalarca istenmesine ve her seferinde resmi iletim yolu olan Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) hesabı üzerinden göndermemize rağmen ne yazık ki bugün bize para cezası verildi.

“Pandemi sürecinde hayatta kalmaya çalışan ve devletten hiçbir destek görmeyen yerel ve karasal yayıncılara RTÜK'ün verdiği bu ceza bilinçli ve yıldırma politikası ürünüdür.

“Biz defalarca gönderdik, bu resmi evraklarda da mevcuttur ama bize ceza kesildi. İtiraz dilekçemizi de resmi olarak ilettik. Umarım bu hatanın farkına varırlar ve söz konusu ceza iptal edilir. Aksi durumda bu durum pandemi sürecinde kapanan yerel medyalara bir darbenin de RTÜK tarafından yapıldığının göstergesi olacaktır. Biz bağımsız ve sadece halk için yayın yapan bir kuruluşuz. Bizim arkamızda siyasi güçler ve rant kapıları yok. Dolayısıyla kesilen ceza bizleri ve çalışma azmimizi baltalar."

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.