RTÜK Suriye Tapesi Haberlerini Yasakladı

RTÜK Suriye Tapesi Haberlerini Yasakladı

RTÜK Yasası'nın yedinci maddesi gereği Suriye’ye olası bir askeri müdahaleyle ilgili tapelere ilişkin haberler konusunda yayın yasağı getirildi.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), RTÜK Yasası'nın yedinci maddesi gereği Suriye’ye olası bir askeri müdahaleyle ilgili tapelere ilişkin haberler konusunda yayın yasağı getirdi.

7. madde ne diyor?

Olağanüstü dönemlerde yayınlar

"MADDE 7 – (1) Savaşlar, terör amaçlı saldırılar, doğal afetler ve benzeri olağanüstü durumların ortaya çıkardığı kriz zamanlarında da ifade ve haber alma özgürlüğü esas olup, yayın hizmetleri önceden denetlenemez ve yargı kararları saklı kalmak kaydıyla durdurulamaz. Ancak, millî güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hâllerde yahut kamu düzeninin ciddî şekilde bozulmasının kuvvetle muhtemel olduğu durumlarda, Başbakan veya görevlendireceği bakan geçici yayın yasağı getirebilir.

"(2) Medya hizmet sağlayıcı, Cumhurbaşkanının veya Hükümetin; millî güvenliğin, kamu düzeninin, genel sağlığın ve genel ahlakın gerekleriyle ilgili bildirilerini, bildirinin ulaştığı gün saat 23:30’a kadar yayınlamakla yükümlüdür.

"(3) Birinci ve ikinci fıkralar uyarınca alınacak kararlar aleyhine açılacak iptal davaları doğrudan Danıştayda açılır. Danıştay bu davalara öncelikle bakar ve karara bağlar, yürütmeyi durdurma talepleri hakkında kırksekiz saat içerisinde karar verir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.