RTÜK başkanı Yerlikaya oldu

RTÜK başkanı Yerlikaya oldu

RTÜK yönetimi için bugün seçim yapıldı. İlhan Yerlikaya, RTÜK'ün yeni başkanı oldu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nda (RTÜK) görev süreleri dolan başkan ve başkanvekilliği için seçim yapıldı.

AKP ve MHP’nin 7 oyunun bulunduğu üst kurulda, başkan ve başkanvekili 7 oyla yeniden seçildi. Böylece yeni dönemde de İlhan Yerlikaya başkanlığı, Esat Çıplak’ da başkanvekilliği görevini sürdürecek.

İLHAN YERLİKAYA KİMDİR?

RTÜK’ün internet sitesinde İlhan Yerlikaya’nın özgeçmişi şöyle: “1960 yılında Konya’da doğan İlhan Yerlikaya, Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi
Tarih Bölümünde lisans (1985), Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Bölümünde yüksek lisans (1987) öğrenimi aldı. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Bölümünde doktora (1991) ve İletişim Bilimleri Genel Gazetecilik alanında doçentlik (1997) unvanını aldı.

Yerlikaya’nın “XIX. Yüzyıl Osmanlı Siyasi Tarihi Hakkında Basiret Gazetesi ve Pancermenizm – Panislamizm – Panslavizm – Osmanlıcılık Fikirleri”, “II. Abdülhamit Döneminde Basın, Yarı Resmi Vakit Gazetesi” adlı eserleri bulunuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.