RSF: Hükümet Medyayı Düşman İlan Edemez

RSF: Hükümet Medyayı Düşman İlan Edemez

Medyaya yönelik baskıların artmasına tepki gösteren RSF "Hükümetin açıksözlü medyayı ulusal tehdit olarak göstermesi kabul edilemez" dedi.

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) yolsuzluk operasyonun ardından basın yönelik baskıların artmasına tepki gösterdi.

“Hükümetin geçen haftaki utanç verici siyasi ve finansal skandala dair sızıntıları, bilgi akışını, polis kaynaklarına erişimi engelleme çabalarını, internet haber sitelerine erişimi ve deneyimli bir gazeteci kovmasını kınıyoruz” açıklamasını yapan RSF yetkililerin medya üzerindeki baskısının artmasını kaygıyla karşıladıklarını söyledi.

“Hükümet, merkezini hedef alan büyük yolsuzluk soruşturmasının haberleştirilmesine ilişkin yayın öncesi ve sonrası sansürü dayatmaya çalışarak zaten artmakta olan siyasi ve hukuki bulanıklığın üstünü örtmeye çalışarak halkın haber alma hakkına zarar veriyor.

“Hükümet ne zaman bela içine düşse elçiye zeval olayını alışkanlık haline getirmiş görünüyor. Gazeteciler iktidar kavgaları sebebiyle ıstırap çekmemeli.”

RSF hükümet yetkililerin gerçekleri “açıksözlü” medyayı “ulusal tehdit” olarak göstermesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. BİANET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.