Roboski’yi unutmamak için mezarlığın karşısında ev yaptı

Roboski’yi unutmamak için mezarlığın karşısında ev yaptı

Roboski Katliamı’nda oğlu Mehmet Ali Tosun’u kaybeden baba Zeki Tosun, unutmamak, unutturmamak için mezarlığın karşısına ev yapıp, her gün kapı pencereden bakıyor.

Roboski Katliamı’nda yaşamını yitiren 34 kişiden Mehmet Ali Tosun’un babası Zeki Tosun, Ankara’da kapatılan hukuk sürecinin gerçeği örtbas edemeyeceğini, yaşadığı sürece hatırlatacağını dile getirdi. Çocuklarının maddi karşılığı 50-100 lirayı geçmeyen mazot, çay, şeker ve pirinç getirdikleri için kazan bombalarıyla öldürülmesinin orantısızlığına vurgu yapan baba Tosun, katliamdan sonra mal ve mülkün gözünden değersizleştiğini belirtti.  

SOFRADA YERİ VAR!

Katliamın üzerinden 9 yıl geçmiş olmasına rağmen bu duruma alışamadıklarını, alışamayacaklarını ifade eden Tosun, “Soframıza her zaman Mehmet Ali’nin çatal ve kaşığını bırakırız. Öldüğüne inanamıyorduk ve bir an olsun aklımızdan çıkmadı. Bugüne kadar biz hiçbir zaman unutmadık. Ben şimdi bile çocuklarıma Mehmet Ali diye sesleniyorum. Bu insanları bizler hiçbir zaman unutmayacağız. Bu olaydan sonra hepimizin psikolojisi bozuldu. Annesi gece gündüz onun ismini zikrediyor” dedi.

690x450nc-srnk-26-12-20-roboski-zeki-tosun1.jpg

MEZARLIĞIN KARŞISINDA EV

Katliamda yaşamını yitirenlerin toprağa verildiği mezarlığın dibinde ev yapan baba Tosun, ağırlığı insanı ezen bu durumu şöyle anlattı: “Mezarlık hemen karşımızda. Bazen o mezarlığa bile bakarken oturup ağlıyoruz. Bu 34 insanı unutmamak adına ben evimi mezarlığın karşısında yaptım. 3 yıldır bu eve yerleştim. Oğlum sürekli bana, ‘Baba bir ev yapacaksak, burada yapalım’ diyordu. Bu onun hayaliydi. Bu evi de Mehmet Ali’nin adına yaptım. Herkes Mehmet Ali’nin evi diyor, adres gösteriyor. Biz hiçbir zaman unutmayacağız.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.