Roboskili aileler yeniden AYM’ye başvuracak

Roboskili aileler yeniden AYM’ye başvuracak

Roboskili aileler, TSK’nin bombardımanı sonucu 34 ölümüne ilişkin yargı sürecinin yeniden başlatılması için yarın Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulunacak.

28 Aralık 2011 tarihinde Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçaklarının bombardımanı sonucu 19’u çocuk 34 kişi vefat etti.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma 1.5 yıl sonra görevsizlik kararı verilerek Genelkurmay Askeri Savcılığı’na gönderildi. Askeri savcılık da dosya hakkında Ocak 2014’te takipsizlik kararı verdi. Avukatların itirazı ise reddedildi.

Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) yapılan başvuru da reddedilince Roboskili aileler, 2016’da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvurdu. Ancak AİHM, 17 Mayıs 2018’de aileler adına başvuru yapan avukatların eksik belgeleri geç göndermelerini gerekçe göstererek başvuruyu “kabul edilemez” buldu ve başvuruyu reddetti.

Roboskili aileler yargı sürecinin yeniden başlatılması için yarın AYM’ye başvuruda bulunacak.

Başvurunun ardından Roboskili aileler, AYM önünde basın açıklaması gerçekleştirecek. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.