'Roboski Meydanı’ tahammülsüzlüğü

'Roboski Meydanı’ tahammülsüzlüğü

Norşên’deki resmi kurumların isim paranoyası tüm çılgınlığı ile devam ediyor. Daha önce bir park ile eğitim destek evine verilen ‘Hogir’ ve ‘Şerzan Kurt’ isimlerini yasaklayan Norşên Kaymakamlığı ardından bu kez İlçe Seçim Kurulu “Roboski” adını görmezden

1 Haziran seçimlerine az bir süre kala siyasi partilere yolladığı miting yerlerinin düzenlendiği tebligatta “Roboski” ismini anmayan İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı da Kürtçe isimlere tahammülsüzlüğü açık bir inada taşıdı.

1 Haziran seçimleri ile ilgili esaslar ile seçim miting alanlarının yapılacağı yerlerin tebliğ edildiği İlçe Seçim Kurulu tebligatında kentte “Roboski Meydanı” olarak bilinen alan için ‘boş alan’ ifadesini kullanıldı.

‘Boş Alan’ kullanımı ile yetinmeyen 5 kurul üyesinin imzaladığı tebligatta adeta deveye hendek atlatmayı amaçlayan İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı ‘Roboski Meydanı’ demek yerine; PTT Binasının 10 metre doğusu ve Öğretmen evinin arkasındaki boş alan olan Norşin Kent Meydanında” ifadesini kullandı.

BU İLK DEĞİL

14 Harfli Roboski Meydanı tanımı yerine dolambaçlı yollardan Roboski’nin adını anmayan İlçe Seçim Kurulu’nun isim paranoyası Norşên’de bir ilk değil.

2010 yılında Norşên Belediyesi tarafından yaptırılan ve açılışları BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş tarafından yapılan Haydar Mahallesindeki parka verilen “Hogir” ismi ve Eğitim Destek Evi’ne verilen “Şerzan Kurt” ismi Norşên Kaymakamlığınca sakıncalı bulunmuştu.

Hogir ve Şerzan Kurt isimli tabelalar Kaymakamlık marifetiyle sökülmüştü. Kaymakamlığın Hogir ve Şerzan Kurt isimlerine tahammülsüzlüğüne gerekçe gösterdiği kanun maddeleri isime tahammülsüzlükten ise daha absürttü.

Belediyeye tebliğ edilen kararda 5393 tarihli Belediye Kanunu’nun “Ad verme, tanıtıcı ve flama kullanımı” başlıklı 81’inci maddesine atıfta bulunulan Kaymakamlık kararında, “Norşên Belediyesince cadde, sokak, meydan, park, tesis ve benzerlerine ad verilirken, belli bir siyasi görüşün temsilcilerinin isimleri yerine toplumun geneline mal olmuş, herkesin üzerinde uzlaştığı isimlerin verilmesi gerektiği” ifade edilmişti.ANF

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.