Rize'den denize atlayan kurban Trabzon'a yüzdü

Rize'den denize atlayan kurban Trabzon'a yüzdü

Rize'de arife günü hayvan pazarından denize atlayarak kaçan boğa, bayramın 3'üncü günü Trabzon'dan karaya çıktı.

Rize'nin İyidere ilçesinde arife günü hayvan pazarından kaçan boğa, canını kurtarmak için denize atladı. Yüzerek gözden kaybolan boğa bayramın 3'üncü günü Trabzon açıklarında göründü.

İyidere'den 23 kilometre uzaklıktaki Sürmene'ye yüzerek geldiği belirlenen ve uzun süre yüzdüğü için halsiz düşen boğa, Sahil Güvenlik ekiplerince yakalanıp sahibine teslim edildi.

CANINI KURTARMAK İÇİN RİZE'DEN DENİZE ATLADI

Erzurum'dan satılmak için Rize'nin İyidere ilçesi Hazar Mahallesi'nde kurulan kurbanlık pazarına getirilen boğa, arife günü kaçtı. Sahibi, polis ve jandarmaya başvurduktan sonra kendisi de boğanın peşine düştü. Arama çalışmaları sürerken, bazı görgü tanıkları, kurbanlık boğayı İyidere ilçesinde denizde gördüklerini söyledi. Bunun üzerine boğanın sahibi, Rize-Trabzon arasındaki kıyı şeridinde boğayı aramaya başladı.

23 KİLOMETRE YÜZÜP SAHİLE ÇIKTI

Kurban Bayramı'nın 3'üncü günü bazı görgü tanıkları, boğayı kaybolduğu yere 23 kilometre uzaklıktaki Trabzon'un Sürmene ilçesi açıklarından yüzerek kıyıya çıktığını fark etti.

Yakalamak için yanına yaklaşanları fark eden boğa, yeniden denize atlayarak kıyıdan uzaklaştı.

.Yüzerek bir balıkçı teknesinin yakınlarına kadar ulaşan boğayı fark eden balıkçılar durumu Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ihbar etti. Çağrı üzerine bölgeye sevk edilen Sahil Güvenlik ekipleri, çevredeki balıkçı teknelerinin de yardımıyla boğayı, yaklaşık yarım saatlik uğraşlar sonucu sudan çıkardı.

Kıyıya çekilen ve suda uzun süre kalmasıyla bitkin düştüğü gözlenen boğa, veteriner kontrolünün ardından sahibine teslim edildi.

'BOĞAYI GÖRÜNCE ÇOK ŞAŞIRDIK'

Olaya tanık olan Abdurrahman Köksal, "Tekne ile gezinti yapıyorduk. Denizde bir hareketlik fark ettik. Uzaktan bakınca bir insanın boğulma tehlikesi geçirdiği, ya da yüzdüğünü zannettik. Yaklaşınca suda boğa olduğunu gördük ve çok şaşırdık. Sahil Güvenlik ekiplerine haber verdik. Onlar da gelip, kurtarıp, hayvanı kıyıya çekti. Hayvan sahibi Erzurum’dan Rize'ye geldiğini 3 gündür boğayı aradıklarını söyledi. Sonra büyükbaş hayvanı teslim alıp gitti" dedi. (DHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.