Rize'de köy halkı HES şantiyesini bastı

Rize'de köy halkı HES şantiyesini bastı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memleketi olan Rize Güneysu'ya bağlı Gürgen köyündeki yurttaşlar, Alicik HES projesinin şantiye alanındaki çalışanları ve iş makinelerini sahadan çıkarttı.

 Rize’de Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın babasının memleketi olan Güneysu ilçesine bağlı Gürgen köyünde, Alicik HES projesinin şantiye alanına baskın düzenleyen köylüler, firmaya ait makineleri çalışma sahasından çıkarttı.

‘DEREMİZİ YOK ETMENİZE İZİN VERMEYECEĞİZ’

Evrensel’den Gençağa Karafazlı’nın haberine göre, Gürgen Deresi üzerinde süren HES çalışmaları köylüler tarafından yaklaşık bir aydır protesto ediliyordu. Geçen hafta sonu Rize idare Mahkemesine başvurmuş, HES projesi çalışmalarını yürüten BORA enerji firmasının faaliyetinin durdurulmasını talep etmişler, yaptıkları basın açıklamasıyla da firmanın yargı kararı açıklanana kadar çalışmalarını durdurmasını istemişlerdi. Firmanın buna rağmen çalışmalarını sürdürmesi köylülerin büyük tepkisine neden oldu.

Dün akşam  Gürgen Köyü halkı toplanarak firma çalışanlarının çalışma sahasını terk etmesini ve makineleri çalışma alanından çıkartmasını istedi.  Köylüler, “Buradaki çalışmalar yasalara aykırı, hukuki dayanağı yok, köyümüzü terk edin, topraklarımızı almanıza ve deremizi yok etmenize izin vermeyeceğiz” dedi. Köylülerin tepkileri sonrası firma çalışanları makinelerini tek tek çalışma sahasından ve dere yatağından çıkartmak zorunda kaldı.

Gürgen köylüleri, daha önce de söz konusu HES projesiyle ilgili ‘kandırıldık’ açıklamasıyla gündeme gelmiş, yetkililerin kendilerine HES değil, ‘yol yapıldığını’ söylediklerini aktarmışlardı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.